Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάτιν Άρης να γουστάρεις

Λάτιν Άρης να γουστάρεις

Με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό Μπερτόλιο (ένα γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι) και με τον Ισπανό Λόπεθ να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ο Άρης μετάτρεψε το 0-1 του ημιχρόνου σε 3-1 και ξεκίνησε με το δεξί το νέο πρωτάθλημα

Αγχωτική πρεμιέρα για τον Άρη που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος αλλά έφτασε στην ανατροπή και στο 3-1 για το πρώτο τρίποντο της σεζόν, στο δεύτερο.

Έλλειψη ρυθμού και πολλά λάθη

Με τις δύο ομάδες να ψάχνονται και τα λάθη να κυριαρχούν ξεκίνησε το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Άρης είχε μεν την κατοχή αλλά ήταν ακίνδυνος επιθετικά ενώ πουλούσε εύκολα την μπάλα και έτσι έδινε την ευκαιρία στη Λαμία να δημιουργεί προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Ο Βιγιάλμπα με δύο σουτ στο 2′ και το 7′ δεν ανησύχησε τον Ισπανό τερματοφύλακα αλλά η άμυνα των «κίτρινων» δεν ενέπνεε σιγουριά και στο 13′ ήρθε ουσιαστικά η πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Βασιλόγιαννης έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από το τέρμα χτυπώντας το πρώτο δυνατό καμπανάκι για τους γηπεδούχους.

Ανέβασε ρυθμό ο Άρης, αλλά η Λαμία είχε ευκαιρίες και γκολ

Με τη συμπλήρωση των 20 λεπτών, η ομάδα του Ένινγκ έδειξε να ανεβαίνει στο γήπεδο και να αρχίζει να πιέζει. Κάποια φάουλ που κέρδισε σε καλή θέση δεν απέφεραν καρπούς και στο 29′ ο Γκανέα με σουτ πλάγια από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω στον Επασί που μπλόκαρε εύκολα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λαμία έχασε σπουδαία ευκαιρία αλλά ο Κουέστα έσωσε στο τσίμπημα του Ρόμανιτς από εκπληκτική προσπάθεια και πάσα του Σαραμαντά.

Το σχήμα με τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης για τον Άρη δεν απέδωσε σε καμία περίπτωση και η μοναδική φορά που φάνηκε ο Αργεντινός ήταν στο 36′ όταν σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να κοντράρει στον Αντέτζο και να καταλήγει κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ όμως ξεκίνησε το γκολ της Λαμίας. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη έφυγαν στην κόντρα και ο Βασιλόγιαννης κέρδισε πέναλτι από τον Κουέστα.

Ο Ρόμανιτς το εκτέλεσε και έκανε το 1-0 στο 38′ για τη Λαμία που πήρε δίκαια, μέχρι εκείνο το σημείο, κεφάλι στο σκορ. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το μόνο αξιοσημείωτο ήταν ένα μακρινό σουτ του Γκανέα που και πάλι όμως δεν άγχωσε τον Επασί.

Πίεση από τον Άρη και αλλαγή συστήματος

Δυνατά μπήκε ο Άρης στο δεύτερο μέρος με στόχο το γρήγορο γκολ. Με φάουλ και κόρνερ προσπάθησε να φέρει την μπάλα προς την εστία του Επασί αλλά χωρίς αποτέλεσμα και στο 53′ ήρθε διπλή αλλαγή για τον Ένινγκ. Λόπες και Μπαγκαλιάνης πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Σάκιτς και Ματίγια με το σύστημα να αλλάζει σε 3-5-2 αφού το σχήμα με Μαντσίνι στην κορυφή δεν ήταν αποτελεσματικό.

Με τον χρόνο να περνά και τον Άρη να μην μπορεί να φτάσει στον στόχο του, οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να βγάζουν εκνευρισμό. Και λίγο έλειψε να δεχτούν και δεύτερο γκολ με τον Νιάσε να σκοράρει από κοντά στο 63′ αλλά να μην μετράει το γκολ του καθώς δόθηκε επιθετικό φάουλ. Η Λαμία κρατούσε εύκολα το μηδέν και στο 71′ βγήκε ο Μαντσίνι με τον Μπερτόλιο να μπαίνει στη θέση του, κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή

Ένα λεπτό μετά, ο Άρης βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Φετφατζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Λόπεθ που είχε μπει νωρίτερα στο ματς, έκανε το 1-1 με κεφαλιά δίνοντας τη λύση. Πλέον οι παίκτες του Άρη έβγαλαν… φτερά και πίεσαν αφόρητα τη Λαμία. Τελικά το παιχνίδι ήρθε τούμπα όταν ο Βιγιάλμπα έκανε πέναλτι στον Μπερτόλιο και ο Γκάμα ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-1 στο 78′ με τον Άρη να παίρνει λύσεις από τις αλλαγές του.

Μάλιστα θα μπορούσε να τελειώσει και μια ώρα αρχύτερα το παιχνίδι δύο λεπτά μετά αλλά ο Φετφατζίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Επασί αφού το πλασέ του πήγε πάνω στον πορτιέρο της Λαμίας. Αυτό έγινε τελικά στο 88′ όταν ο Γκάμα βρήκε τον Μπερτόλιο ο οποίος έφυγε μόνος του κάτω από τη σέντρα, πέρασε και τον Επασί που βγήκε μακριά από το τέρμα του και πλάσαρε στην άδεια εστία για το 3-1. Ετσι ο Άρης ξεκίνησε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και παίρνει και την ψυχολογία ενόψει του ευρωπαϊκού του ματς.

Το δεκάρι: Ο Μπερτόλιο μεταμόρφωσε τον Άρη με την είσοδό του στο παιχνίδι. Ένα κερδισμένο πέναλτι, ένα γκολ και γενικά ο ορισμός της χρυσής αλλαγής για τον Ενινγκ.

Το κλειδί: Οι αλλαγές του Ένινγκ έφεραν τούμπα το ματς. Τόσο ο Λόπεθ που έκανε το 1-1 όσο και ο Μπερτόλιο που κερδίζει το πέναλτι για το 2-1 ενώ κάνει και το 3-1. Και οι δυο τους άλλαξαν προς το καλύτερο της εικόνα του Άρη με την είσοδό τους στο ματς.

Γιατί κόουτς: Ο Γιώργος Πετράκης άργησε πάρα πολύ να φρεσκάρει την ομάδα του με την πρώτη αλλαγή αφού πλέον είχε γίνει η ανατροπή.

Στον πάγκο: Ο Μαντσίνι δεν ανταποκρίθηκε στην κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3 του Ένινγκ και η διαφορά φάνηκε όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Λόπεθ.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024