Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
14χρονος έμαθε να οδηγεί σε μια μέρα για να αποφύγει την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

14χρονος έμαθε να οδηγεί σε μια μέρα για να αποφύγει την πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Ο 14χρονος Ρούμπεν Ναβαρέτε ζει με τον θείο του και τη γυναίκα του τελευταίου σ’ ένα καταφύγιο φυλής Ινδιάνων στο Κολντ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από την φονική πύρινη λαίλαπα

Ο 14χρονος Ρούμπεν Ναβαρέτε ζει με τον θείο του και τη γυναίκα του τελευταίου σ’ ένα καταφύγιο φυλής Ινδιάνων στο Κολντ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, που πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από την φονική πύρινη λαίλαπα.

Οδηγός κόντρα στον καιρό

Η οικογένεια του εφήβου είχε μόλις δύο μέρες να προετοιμαστεί για την απομάκρυνσή της από την περιοχή και σ’ αυτό το διάστημα ο θείος κι η θεία του του έδειξαν κάποια βασικά για την οδήγηση. Όμως την περασμένη Δευτέρα οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα και οι Αρχές έδωσαν την εντολή εκκένωσης του καταυλισμού. Οι θείοι του Ρούμπεν, τα τρία ξαδέλφια του κι ο αδελφός του, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μοιράστηκαν στα τρία ΙΧ της οικογένειας με τον 14χρονο πίσω από το βολάν μιας Chevrolet με τον αδελφό του δίπλα.

"When it came down to when I had to drive, I was really nervous, scared," said the teenager, 14-year-old Reuben…

Δημοσιεύτηκε από TODAY στιςΠαρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

«Δεν ήθελα να κοιτάξω πίσω, γιατί ήμουν εστιασμένος στην οδήγηση»

«Δεν ήθελα να κοιτάξω πίσω, γιατί ήμουν εστιασμένος στην οδήγηση, δεν ήθελα να τρακάρω ή να πέσουμε κάπου. Αλλά βλέποντας απ’ το παράθυρο έβλεπα μπροστά μου έναν πραγματικά τεράστιο ανηφορικό λόφο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. Περιθώρια για λάθη δεν υπήρχαν κι ο Ρούμπεν συνέχισε να οδηγεί προσπαθώντας να ξεχάσει ό,τι συνέβαινε γύρω του και μόνον στα μισά περίπου της διαδρομής των 36 χλμ. μέχρι το ξενοδοχείο, όπου κατέλυσαν άρχισε να εξοικειώνεται κάπως με την οδήγηση.

«Ήταν απίστευτο αυτό που κατάφερε γιατί όλο κι όλο που είχε οδηγήσει μέχρι τότε ήταν μια απόσταση περίπου 400 μ. από το σπίτι μας», είπε περήφανη για τον ανεψιό της η θεία του. «Τα νεύρα όλων μας ήταν τεντωμένα. Ο Ρούμπεν θα παραμείνει στο ξενοδοχείο με την οικογένειά του για δέκα μέρες με έξοδα του Ερυθρού Σταυρού, αφού λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, οι πυροπαθείς δεν καταλύουν πλέον σε σχολεία και γυμναστήρια για να αποτραπεί ο κίνδυνος μόλυνσης τους.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024