Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαμπινιώτης στο MEGA: Δεν μπορούμε να κρατήσουμε καθηγητές και μαθητές έξω από τις τάξεις

Μπαμπινιώτης στο MEGA: Δεν μπορούμε να κρατήσουμε καθηγητές και μαθητές έξω από τις τάξεις

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε ο πρώην πρύτανης  του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε ο πρώην πρύτανης  του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«1.300.000 παιδιά και 200.000 εκπαιδευτικοί επιστρέφουν τη Δευτέρα στα σχολεία. Δε γίνεται να κρατήσουμε αυτό τον πληθυσμό έξω από το φυσικό τους χώρο, το σχολείο. Το να ακούμε 5-10-20 διαμαρτυρίες (σ.σ. για τη χρήση μάσκας), δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Το μεγάλο θέμα είναι η υγεία των παιδιών» σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Τόνισε μάλιστα στην ανάγκη να ακούμε όλοι τους ειδικούς για τα θέμα της υγείας.

«Γνωρίζω τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους. Είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι και αναλυτές, που μελετούν τη λεπτομέρεια. Αν δεν ακούμε αυτούς, θα χάσουμε το δάσος» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής, σημείωσε, πως θα υπάρχουν προβλήματα με την επαναλειτουργία των σχολείων, υπογραμμίζοντας ωστόσο, πώς όλοι οφείλουν να ενισχύσουν μαθητές, δασκάλους και γονείς.

Ερωτηθείς για το αν η εκπαιδευτική διαδικασία θα είναι διαφορετική, ξεκαθάρισε πως «δεν αλλάζει τίποτα όταν τα παιδιά είναι στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο».

Παράλληλα, υποστήριξε, πώς η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων αποτελεί μια «μεγάλη άσκηση. Ένα αυτά που διδάσκει το σχολείο είναι η αίσθηση του υπεύθυνου πολίτη».

Τέλος, όσον αφορά τις θεωρίες που διακινούν οι αρνητές της πανδημίας, είπε ότι «κινούνται σε επίπεδο ανορθολογισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μέρος εντάσσεται στην αντίθεση στη μάσκα. Γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και πανδημία, άρα ούτε η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη».

«Ας μείνουμε στον ορθό λόγο. Αυτή η χώρα διέπρεπε και επιβλήθηκε ο πολιτισμός της γιατί ήταν πολιτισμός του ορθού λόγου και του στοχασμού» συμπλήρωσε με νόημα.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024