Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το κυνήγι της... μάσκας : Ολιγωρία καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Το κυνήγι της… μάσκας : Ολιγωρία καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Με μάσκες… απ’ το σπίτι θα φτάσουν στις 8 και τέταρτο το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές στα περισσότερα σχολεία της χώρας

Με μάσκες… απ’ το σπίτι θα φτάσουν στις 8 και τέταρτο το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές στα περισσότερα σχολεία της χώρας.

Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Δ/ντης 21ου ΓΕΛ Αθηνών, αναφέρει: «Θα έπρεπε να είναι εδώ αλλά δεν είναι – καλό είναι να φέρουν οι μαθητές από το σπίτι».

«Προετοιμάζουμε τα παιδιά μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε το υπουργείο πότε θα φέρει μάσκες, πρέπει να φροντίσουμε εμείς», δηλώνει μητέρα.

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει τους καθηγητές των σχολείων της Αττικής σε πλήρη σύγχυση.

Η Ρεββέκκα Κέκου, Δ/ντρια 40ου Γυμνασίου Αθηνών σημείωσε: «Έχουμε φοβερό άγχος, σήμερα έφτασα στα όριά μου, ας έρθουν με μάσκα μόνα τους».

Ο Κων/νος Σαβελώνας, Δ/ντης 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, ανέφερε: «Δεν έχουν φτάσει οι μάσκες, δεν υπάρχουν καθαρίστριες, είμαστε άυπνοι συζητώντας τέτοια θέματα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, η καθυστέρηση οφείλεται στην παραγωγή μασκών και όχι στην διανομή τους. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε στην Κοινωνία Ωρα Mega: «Υπάρχει καθυστέρηση στην παραγωγή… ελπίζουμε ως την Κυριακή το κάθε παιδί να έχει από μία μάσκα».

Μάσκα η οποία ωστόσο, αφού μοιραστεί, πρέπει πρώτα να πλυθεί και να σιδερωθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί.

«Εάν έρθει τη Δευτέρα κάποιο παιδί χωρίς μάσκα, εγώ τι να του πω… αφού έπρεπε το κράτος να έχει φροντίσει να τους έχει δώσει».

Σύμφωνα πάντως, με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, τη Δευτέρα δεν θα γίνει μάθημα, αλλά εκπαίδευση στην χρήση μάσκας. Οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις, μέχρι την τέλεση του αγιασμού, οπότε και θα ενημερωθούν αναλυτικά για τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο Γιάννης Χρήστου, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου τόνισε: «Θα το αντιμετωπίσουμε αλλά είναι ένα ρίσκο για μας… εμάς θα κυνηγάνε».

Θρίλερ με τους θετικούς εκπαιδευτικούς

Την ίδια ώρα, θετικοί στον κορωνοϊό είναι τουλάχιστον 3 εκπαιδευτικοί σε ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και μία δασκάλα σε δημοτικό σχολεία στην Αγία Παρασκευή.

Ο Βασίλης Ζορμπάς,  Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής ανέφερε: «Η δασκάλα πήγε την Τρίτη τελευταία φορά στο σχολείο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, σήμερα κάναμε απολύμανση, πήγαν οι καθηγητές στο σχολείο και περιμένουν τις οδηγίες από το υπουργείο και τον ΕΟΔΥ».

Η δασκάλα παρουσίασε συμπτώματα το βράδυ της Τρίτης, την επόμενη ημέρα έκανε το τεστ και αμέσως ενημέρωσε τους συναδέλφους της για το θετικό αποτέλεσμα. Για δεύτερο, ύποπτο κρούσμα, κάνει λόγο ο διευθυντής του σχολείου.

Ο Κων/νος Μπληζιώτης, Δ/ντης 8ου Δημοτικού σχολείου Αγ. Παρασκευής ανέφερε: «Υπάρχει ύποπτο κρούσμα που ερευνάται. Εγώ είμαι σε καραντίνα. Με πήρε μια μαμά και με ρώτησε να φέρει το παιδί της ή όχι και δεν ήξερα τι να της πω».

Μέχρι στιγμής, πάντως, οι δάσκαλοι του σχολείου δεν έχουν ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνουν, όπως και για το εάν το σχολείο ανοίξει τελικά ή όχι κανονικά την Δευτέρα.

«Ε, λογικά, δεν θα ανοίξει, κι εγώ αν είχα παιδί δεν θα το έστελνα ώσπου να κάνουν τεστ οι δάσκαλοι».

Έτοιμη η συμπρωτεύουσα

Καλύτερα είναι τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί μάσκες μοιράζονται σε όλα τα σχολεία.

Οι περισσότεροι Δήμοι του νομού έχουν ήδη παραλάβει τις μάσκες που τους αναλογούν, ώστε όλα να κυλίσουν ομαλά την Δευτέρα.

Ο κ. Σαβελώντας, διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο με τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο μέρος αριθμός τμημάτων ανά τάξη είναι 17. Εμείς συστεγαζόμαστε 2 από τα μεγαλύτερα λύκεια της χώρας, 650 μαθητές και 100 καθηγητές». Ενώ για τις μάσκες, εξέφρασε την ελπίδα του να έρθουν ως τη Δευτέρα.

«Δύο άτομα με 3 ώρες το ένα και το άλλο με 6 ώρες δεν επαρκεί για να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής», πρόσθεσε σχετικά με το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα.

Ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σημείωσε στην εκπομπή LIVE NEWS: «Κάνουμε τιτάνεια προσπάθεια, η Αττική η προσπάθεια ξεκινά από αύριο-μεθαύριο.

Όλη η διαδικασία ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες ακριβώς. Θα φτάσουμε μέχρι και τις 3, ακολουθώντας την πορεία κατασκευής μασκών. Θα ξεκινήσουμε με μία μάσκα και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τελειώσει με τη συνολική παραλαβή».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024