Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Μέτρα για τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι

Πάτρα: Μέτρα για τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι

Σύσκεψη στο λιμάνι της Πάτρας για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών

Σύσκεψη για το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών σε παλαιές βιομηχανικές εγκαταστάσεις απέναντι από το νέο λιμάνι της Πάτρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Πατρών, με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠΑ, Παναγιώτη Τσώνη.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο κεντρικός λιμενάρχης Πάτρας, Νικόλαος Ματούλας, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Γιώργος Μιχαλόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών πρακτόρων και των ιδιοκτητών φορτηγών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «ο Παναγιώτης Τσώνης και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι της Πάτρας, μετέφεραν στον περιφερειάρχη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πίεσης που ασκείται από το μεταναστευτικό».

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τον ΟΛΠΑ, «ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού αναφέρθηκε στις φθορές που καταγράφονται σε κτιριακές υποδομές των εγκαταστάσεων του λιμανιού, αλλά και στην χρονική επιβάρυνση που παρατηρείται κατά την φόρτωση των πλοίων, λόγω των αυστηρών ελέγχων που είναι υποχρεωμένο να κάνει το προσωπικό φύλαξης κατά την επιβίβαση οχημάτων και επιβατών».

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, ο Παναγιώτης Τσώνης πρότεινε «την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων φύλαξης εξωτερικά του λιμανιού, ενώ τονίστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων η ανάγκη για προληπτικούς υγειονομικούς ελέγχους στον μεταναστευτικό πληθυσμό που φτάνει στην περιοχή».

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠΑ, «τονίστηκε ότι επιβάλλεται η επιπλέον ενίσχυση των μέτρων φύλαξης του λιμανιού με κάθε δυνατό τρόπο, και στο πλαίσιο αυτό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια έργο υποδομής, για την αποτροπή των μεταναστών να εισέλθουν εντός της λιμενικής ζώνης».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024