Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Damian Prosalendis: Ο εκατομμυριούχος παίκτης ριάλιτι με αφιέρωμα στο Forbes

Damian Prosalendis: Ο εκατομμυριούχος παίκτης ριάλιτι με αφιέρωμα στο Forbes

O 24χρονος Damian Prosalendis έκλεψε τις εντυπώσεις με την ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής του και κέρδισε τους κριτές του ριάλιτι μόδας

Ένας νέος με ενδιαφέρουσα και διδακτική ιστορία ζωής, ο Damian Prosalendis, στάθηκε μπροστά στους κριτές του δημοφιλούς ριάλιτι μόδας που φέτος εκτός από κορίτσια μοντέλα θα παρουσιάσει και άνδρες μοντέλα.

Ο 24χρονος Damian από την Κέρκυρα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε, ήταν πάμφτωχος και σχεδόν άστεγος, αλλά από τα 19 έως τα 21 του κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος.

Έχει ζήσει μεγάλες δυσκολίες στη ζωή του και εκτός το μεγάλο του όνειρο που ήταν να γίνει εκατομμυριούχος, το οποίο κατάφερε, είχε ακόμα ένα όνειρο το οποίο δεν έχει καταφέρει ακόμα. Να γίνει μοντέλο. Ένα όνειρο πολύ πιο εύκολο από το μεγάλο όνειρο που υλοποίησε σε νεαρή ηλικία.

Οι κριτές, οι οποίοι έμειναν άφωνοι με την ιστορία του Damian, φυσικά του έδωσαν το «πράσινο φως» και τον πέρασαν στην επόμενη φάση του GNTM, αν και είχαν κάποιες ενστάσεις όσον αφορά στο σώμα και στα γένια στο πρόσωπό του.

Το αφιέρωμα στο Forbes

Το 2017, το περιοδικό Forbes, είχε κάνει αφιέρωμα στον Damian Prosalendis, γράφοντας την συγκινητική ιστορία του με τίτλο «Πώς αυτός ο 21χρονος επιχειρηματίας δημιούργησε μια επιχείρηση εκατομμυρίων δολαρίων από το δωμάτιο του κοιτώνα του»:

Ο Damian Prosalendis από σχεδόν άστεγος κατάφερε να ιδρύσει μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από δύο χρόνια. Αυτό όμως που τον καθιστά τόσο μοναδικό είναι ότι αυτά τα δύο χρόνια ήταν από τα 19 έως τα 21 του.

Καθώς περνούσε δύσκολες στιγμές, στράφηκε στην επιχειρηματικότητα ως μια ευκαιρία να βελτιώσει τη ζωή του και προτίμησε να μάθει την πραγματική ζωή παρά να πάει σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Μέσα από την επιμονή και την προσοχή του στη συσσώρευση γνώσεων, έχει εξελιχθεί ως επιχειρηματίας και απέδειξε ότι ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, μπορείς να ξεπεράσεις τις αντιξοότητες.

Η ιστορία του είναι αξιοθαύμαστη και γεμάτη μαθήματα για όσους αναζητούν να βγουν από κακές καταστάσεις και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η ιστορία του Προσαλέντη ξεκινά όταν εγκατέλειψε τις σπουδές του και έπρεπε να ζήσει περίπου 200 $ το μήνα για ενοίκιο και βασικά προϊόντα. Το πρώτο διαμέρισμά του δεν είχε ντους ή επίπλωση. Κοιμόταν σε ένα στρώμα που βρήκε στα σκουπίδια. Τα πράγματα δεν ήταν καλά, αλλά τουλάχιστον είχε μια στέγη στο κεφάλι του.

Τελικά όμως, δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ούτε αυτό το διαμέρισμα και έπρεπε να μετακομίσει με κάποιον φίλο του για να μην μείνει άστεγος.

Εκείνη την εποχή, δεν ήταν σίγουρος τι ήθελε να κάνει, αλλά ήξερε ότι ήθελε περισσότερα από τη ζωή. Επικεντρώθηκε στην ανάγνωση όσο το δυνατόν περισσότερο και στο να ξοδεύει ώρες την ημέρα σε διαδικτυακά σεμινάρια, βίντεο και ό,τι άλλο μπορούσε να του μάθει το τι πρέπει να ξέρει για να γίνει επιχειρηματίας. Από εκεί κατάλαβε τι μπορούσε να κάνει για να βάλει τη ζωή του στο σωστό δρόμο.

Αφού ίδρυσε την επιχείρησή του και την είδε να μεγαλώνει, αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχολείο και δεν το είπε σε κανέναν εκτός από τη φίλη του. Του πήρε περίπου οκτώ μήνες εργασίας, αλλά τελικά έφτασε σε ένα σημείο όπου κέρδισε 5.000 $ σε ένα μήνα.

Από εκεί και πέρα η σκληρή δουλειά και η αποφασιστικότητά του το οδήγησαν στην επιτυχία. Όπως είπε, «ήξερα τι ήθελα και γιατί έπρεπε να δουλέψω, οπότε ήταν εύκολο να αφιερώσω χρόνο και προσπάθεια για να πραγματοποιήσω τις φιλοδοξίες μου».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024