Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς

Κοροναϊός: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς

Εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Έκτακτη σύσκεψη με Τσιόδρα

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπου και αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, έπειτα από τη γνωστή συρροή κρουσμάτων.

Έκτακτα μέτρα

Την ίδια στιγμή, έκτακτα περιοριστικά μέτρα στις παραπάνω περιοχές ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, οι περιοχές τίθενται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, υπάρχει απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Επίσης, αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ, απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Υπογραμμίζεται ακόμα πως στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική η τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Τα εν λόγω μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες: από την Παρασκευή 11/09/2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25/09/2020 και ώρα 06.00.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024