Πορεία διαμαρτυρίας στο Βερολίνο για τη Μόρια
Οι διαδηλωτές ζητούν την εκκένωση του καταυλισμού έπειτα και από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του ΚΥΤ.
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Βερολίνου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.
Οι διαδηλωτές ζητούν την εκκένωση του καταυλισμού έπειτα και από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του ΚΥΤ.
Δείτε βίντεο:
Thousands of protesters gather in Berlin, Germany, to demand the German government take in refugees that have been displaced by the fire that devastated Moria, Greece's largest refugee camp pic.twitter.com/fkge1kKb7J
— TRT World (@trtworld) September 9, 2020
powerful rally about fire #moria starts in berlin with thousands of people. soon demonstration direction mintistry of interrior#b0909#LeaveNoOneBehind pic.twitter.com/aTWajXvrnn
— John Malamatinas (@johnmalamatinas) September 9, 2020
Και 13.000 καρέκλες μπροστά από το γερμανικό κοινοβούλιο
Εξάλλου, πριν από λίγες μέρες ομάδα ακτιβιστών στη Γερμανία τοποθέτησε 13.000 καρέκλες μπροστά από το κοινοβούλιο ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στη Μόρια.
Οι ακτιβιστές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο για τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής στη Λέσβο, ενώ ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες και να εκκενωθεί ο καταυλισμός της Μόριας.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν την ετοιμότητα πολλών γερμανικών πόλεων και περιφερειών να τους υποδεχτούν.
https://twitter.com/_Seebruecke_/status/1302894447877914625
Οι 13.000 καρέκλες αντιστοιχούν στις 13.000 πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονται στη Μόρια.
https://twitter.com/_Seebruecke_/status/1303060209049493505
- Έχω παιδιά: Πώς να γίνεις cool;
- Ρόδος: Μαρτυρία σοκ για το τροχαίο δυστύχημα – «Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς»
- Κεφαλονιά: Σε βαρύ κλίμα το 40ήμερο μνημόσυνο για τη 19χρονη Μυρτώ – Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα της
- Γαλλία: Δέκα νέα φερόμενα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν εμφανίστηκαν σε νέα έρευνα
- Ροντινέι: «Ο Ολυμπιακός θα γυρίσει πιο δυνατός – Είμαστε και πάντα θα είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα»
- Ryanair: Τα σχέδιά της για το σενάριο του «Αρμαγεδδώνα»
- Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρα Ημέρας στη Θεσσαλία
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ κατέλαβε σκάφος που κατευθύνεται στη Γάζα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442