Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίτιμος Αρχηγός ΠΝ : Ή θα πάμε σε υποχώρηση ή σε πόλεμο με την Τουρκία

Επίτιμος Αρχηγός ΠΝ : Ή θα πάμε σε υποχώρηση ή σε πόλεμο με την Τουρκία

«Σήμερα υπάρχει ένα σοκαριστικό δίλημμα: ή θα πάμε σε υποχώρηση (εννοώντας διαφοροποιήση) στον ελλαδικό χώρο, ή θα πάμε σε πόλεμο» τόνισε ο επίτιμος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Κοσμάς Χρηστίδης.

«Σήμερα υπάρχει ένα σοκαριστικό δίλημμα: ή θα πάμε σε υποχώρηση (εννοώντας διαφοροποιήση) στον ελλαδικό χώρο, ή θα πάμε σε πόλεμο» τόνισε ο επίτιμος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού Κοσμάς Χρηστίδης.

«Δεν σκεφτόμαστε ως έθνος»

Από τότε που σαν λαός (εννοώ και τους κυπρίους αδελφούς και τους Ελλαδίτες) δεν σκεφτόμαστε ως έθνος θα έχουμε θέμα. Η Ελλάδα έχει περιορίσει τα σύνορά της, με τη Συνθήκη της Λωζάνης, το έθνος, έχει περιοριστεί στο κράτος. Αρα θεωρώ ότι σήμερα υπάρχει το εξής σοκαριστικό δίλημμα: ή θα πάμε σε υποχώρηση (εννοώντας διαφοροποιήση) στον ελλαδικό χώρο, ή θα πάμε σε πόλεμο. Απεύχομαι το δεύτερο, είπε ο κ. Χρηστίδης.

Επισήμανε, μιλώντας στο sigmalive.com, ότι οι έρευνες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα χωρικά ύδατα του Καστελόριζου. «Κάνοντας την έρευνα, ο Ερντογάν θα γνωρίζει τα αποθέματα που θα υπάρχουν και θα συνεχίσει με γεωτρήσεις» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως όταν υπάρχουν πολλές πολεμικές μονάδες σε μικρή περιοχή, είναι φυσικό να υπάρχουν ατυχήματα. «Είναι καλό για τον ελληνισμό που η Γαλλία έχει εισέλθει στην ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε.

«Δεν θα αποδώσουν»

Οσον αφορά το ΝΑΤΟ, ο κύριος Χρηστίδης είπε ότι υπάρχουν δύο σύμμαχοι: «Εχει τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ την οποία θέλει να κρατήσει σταθερή και να αναπτύξει την άμυνά της αλλά πάντα θα κρατάει ίσες αποστάσεις».

Εκτίμησε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ για τη σημερινή κατάσταση δεν θα αποδώσουν.

«Στο θέμα της προπαγάνδας η Τουρκία είναι πιο μπροστά από Ελλάδα και Κύπρο, αλλά δεν με ανησυχεί, καθώς δεν με ανησυχεί ούτε και το ζήτημα του εξοπλισμού της» είπε.

Διευκρίνισε ότι παλιά η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι στο Αιγαίο και η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. «Τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει με τα υποβρύχια που έφερε η Ελλάδα. Οσον αφορά την αεροπορία, η γείτων χώρα είναι πιο εγγύς» τόνισε.

Συμπλήρωσε ότι αν όλα πάνε καλά με τον Μακρόν και τα Rafale, αυτόματα η Ελλάδα θα αποκτήσει την υπεροχή στον αέρα.

Το περιστατικό της Ζουράφας

Ο επίτιμος αρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε σε περιστατικού που σημειώθηκε το 2012. Πρόσθεσε ότι ένα ζήτημα που υπήρχε εκείνο τον καιρό ήταν στη περιοχή της Ζουράφας, καθώς είχε χαλάσει ο φάρος και υπήρχε θέμα πως θα τον ανακαινίσουν.

«Υπήρχε απόρρητο έγγραφο από το υπουργείο Εσωτερικών και το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναλάβει την αποστολή. Η επιχείρηση ήταν επιτυχής, καθώς είχε συντονισθεί με τη συνεργασία του λιμενικού και των ψαράδων» ανέφερε.

Τέλος, σχολίασε και τις δηλώσεις που παραχώρησε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τονίζοντας ότι έμμεσα έδωσε την στήριξη του στην Κύπρο, προσθέτοντας όμως ότι τον ανησύχησαν.

«Δεν μου άρεσε η αναφορά του στις εγγυήσεις και στην Αμμόχωστο. Εύχομαι να μην φτάσουμε στον αποκλεισμό του Καστελόριζου και να μπούμε σε διάλογο υποχώρησης», είπε ο κ. Χρηστίδης.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024