Milliyet : Ποιες εντολές έδωσε ο Ερντογάν στα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis
Το άρθρο της Milliyet έχει τον τίτλο: «Ο Πρόεδρος Έρντογαν έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία: Είναι η ώρα των πράξεων»
Ξεκάθαρες εντολές στα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis έδωσε ο Έρντογαν, υποστηρίζει η Milliyet.
Το δημοσίευμα με τίτλο: «Ο Πρόεδρος Έρντογαν έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία: Είναι η ώρα των πράξεων», αναφέρει ότι κατά την χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, τέθηκαν επί τάπητος στο τραπέζι τα βήματα της Τουρκίας έναντι των ενεργειών της Ελλάδας και Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο ίδιος ο Ερντογάν έδωσε οδηγίες στον πλοίαρχο του Oruc Reis για το πως θα διαχειριστεί ενδεχόμενα προβλήματα που θα προκύψουν και για το ποια βήματα θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έδωσε εντολή στα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το Oruc Reis να μην ανοίξουν πρώτα πυρ, ενώ τους δόθηκαν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση».
Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι κατά την συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου που έγινε προχθές, αξιολογήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Την ίδια στιγμή, ενώ συζητήθηκε το ότι η Ελλάδα έχει θέσει το θέμα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, η Τουρκία έχει καταλήξει τελικά στη διαπίστωση ότι δεν έχει σημασία η συζήτηση του θέματος σε αυτή την πλατφόρμα αφού η ίδια έχει δίκαιο. Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι «η ίδια εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό της».
Στη συνεδρία, αξιολογήθηκαν επίσης οι ενέργειες της Γαλλίας που στηρίζει την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, τέθηκε επί τάπητος το γεγονός ότι τα ΗΕ δεν έλαβαν οποιαδήποτε θέση σε αυτό το θέμα και ότι τάχθηκαν μόνο υπέρ τη λύσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο μέσω της διπλωματικής οδού.
Στην συνάντηση, υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ στάλθηκε επίσης το μήνυμα ότι τα δικαιώματα της Τουρκίας πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για διάλογο.
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442