Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Φαρμακευτικές - κολοσσοί δεσμεύονται για την ασφάλεια των εμβολίων

Κοροναϊός: Φαρμακευτικές – κολοσσοί δεσμεύονται για την ασφάλεια των εμβολίων

Τη δημόσια επιστολή υπογράφουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι εννέα φαρμακευτικών: ΑstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck & Co., Moderna, Novavax, Pfizer και Sanofi

Εννέα κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν επιδοθεί στην κούρσα για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κοροναϊού δεσμεύθηκαν να τηρήσουν τα επιστημονικά πρωτόκολλα παρά τις πιέσεις για ευρεία κυκλοφορία του εμβολίου στην αγορά.

Οι εταιρείες σε κοινή δήλωσή τους κάνουν λόγο για «ιστορική δέσμευση… να διατηρήσουν την ακεραιότητα της επιστημονικής διαδικασίας κατά τη διαδικασία έγκρισης από τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές των πρώτων εμβολίων κατά του Covid-19». Επισημαίνουν, δε, πως συμφώνησαν να υποβάλουν προς έγκριση τα εμβόλια μόνο όταν αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά σε κλινικές μελέτες ευρείας κλίμακας.

Τη δημόσια επιστολή υπογράφουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι εννέα φαρμακευτικών: ΑstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck & Co., Moderna, Novavax, Pfizer και Sanofi.

«Προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας, δεσμευόμαστε να έχουμε πάντα ως κορυφαία μας προτεραιότητα την ασφάλεια και ευημερία όσων εμβολιαστούν» επισημαίνεται στην επιστολή, σύμφωνα με το Reuters.

Αντιδράσεις από δηλώσεις της FDA

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) υποστήριξε τον προηγούμενο μήνα ότι ίσως να μην είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η Φάση Τρία της κλινικής δοκιμής του εμβολίου, εφόσον οι αξιωματούχοι ήταν πεπεισμένοι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του επικεφαλής της FDA προκάλεσε την αντίδραση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής, καμία από τις εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλιο δεν έχουν δεδομένα κλινικών δοκιμών ευρείας κλίμακας. Παρ’ όλα αυτά, η Ρωσία έδωσε τον προηγούμενο μήνα έγκριση σε εμβόλιο αντιμετώπισης του κοροναϊού.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024