Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νύχτα κόλασης στη Λέσβο : Χτυπούν οι καμπάνες στη Μόρια - Πυρκαγιές στο ΚΥΤ και σε δασικές περιοχές

Νύχτα κόλασης στη Λέσβο : Χτυπούν οι καμπάνες στη Μόρια – Πυρκαγιές στο ΚΥΤ και σε δασικές περιοχές

Μια από τις δυσκολότερες νύχτες του φετινού καλοκαιριού περνάει η Λέσβος. Επεισόδια και πυρκαγιές μέσα και έξω από το ΚΥΤ της Μόριας. Χτυπούν οι καμπάνες. Εμπρησμούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Πετροβολούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής οι μετανάστες. Αλλα δύο πύρινα μέτωπα σε Βατούσα και Αντισσα, στη δυτική Λέσβο.

Μια από τις δυσκολότερες νύχτες του φετινού καλοκαιριού περνάει η Λέσβος. Επεισόδια και πυρκαγιές μέσα και έξω από το ΚΥΤ της Μόριας. Χτυπούν οι καμπάνες. Εμπρησμούς καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Πετροβολούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής οι μετανάστες. Αλλα δύο πύρινα μέτωπα σε Βατούσα και Αντισσα, στη δυτική Λέσβο.

Ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα stonisi.gr, οι πυρκαγιές στη Βατούσα και την Αντισσα ξέσπασαν σε δασική έκταση σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 21.00 της Τρίτης, και πήραν γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι.

Το ένα μέτωπο καίει κοντά στη Ξηρολίμνη, στον παλιό δρόμο Βατούσας – Σκαλοχωρίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να μην απειληθεί το Τυροκομείο Ρόδου.

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερο μέτωπο, προς την Αντισσα. Εχουν ενεργοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα οχήματα της πυροσβεστικής από την Καλλονή, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τη Μυτιλήνη.

Στην περιοχή μεταβαίνει άμεσα και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, για να συντονίσει την επιχείρηση, όπως και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, που έχει δώσει εντολή να συνδράμουν και υδροφόρες.

Ισχυρές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου Δυτικής Λέσβου.

«Χτυπούν οι καμπάνες!» στη Μόρια

Στο μεταξύ, δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στη Μόρια, πάνω από το ΚΥΤ και συγκεκριμένα στον Αγιο Δημήτριο. Πληροφορίες που μεταδίδει το lesvospost.com αναφέρουν ότι απειλούνται και καταστήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΚΥΤ της Μόριας έχουν ξεσπάσει άγρια επεισόδια μεταξύ των μεταναστών από νωρίς το βράδυ.

«ΜΟΡΙΑ ΤΩΡΑ: Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Τώρα και εντός του καταυλισμού. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Καίνε και ρημάζουν τον τόπο μας απροκάλυπτα. Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων.

«Μεγάλη φωτιά και εντός του ΚΥΤ… Καίγονται κοντέινερ… Οι πυροσβέστες λιθοβολούνται, οι εστίες πολλαπλασιάζονται, σειρήνες μέσα στη νύχτα, σκυλιά γαβγίζουν, κάτοικοι ανάστατοι… Η περιοχή πληρώνει το τίμημα της αδιαφορίας, της εγκατάλειψης, της αναλγησίας στο όνομα των συμφερόντων, του λαικισμού και των προσωπικών φιλοδοξιών. ΝΤΡΟΠΗ… » προσθέτει ο Σύλλογος.

«ΜΟΡΙΑ ΤΩΡΑ: Η φωτιά εξαπλώνεται. Φαίνονται πρώτα οι φακοί και το σημείο αυτό παίρνει αμέσως φωτιά» καταγγέλουν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, επιχειρώντας να ελέγξουν τα μέτωπα.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024