Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: Ο Ερντογάν ψάχνει ευπρεπή διέξοδο για να μην πληγωθεί το υπερεγώ του

Γεραπετρίτης: Ο Ερντογάν ψάχνει ευπρεπή διέξοδο για να μην πληγωθεί το υπερεγώ του

Όπως είπε «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει φέρει τον εαυτό σε δύσκολη θέση για αποσυμπίεση. Εμείς έχουμε κερδίσει όλα τα διπλωματικά ερείσματα, δεν έχει απομείνει κάτι στην Τουρκία».

«Το μεγάλο πρόβλημα τώρα είναι ότι είμαστε περίπου 1 μήνα σε αυτού του τύπου την ένταση και άρα καθίσταται πιο δύσκολη η αποσυμπίεση γιατί συνεχώς τροφοδοτείται ο εχθρικός λόγος»  ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σχολιάζοντας την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε «ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει φέρει τον εαυτό σε δύσκολη θέση για αποσυμπίεση. Εμείς έχουμε κερδίσει όλα τα διπλωματικά ερείσματα, δεν έχει απομείνει κάτι στην Τουρκία».

Όπως είπε ο υπ. Επικρατείας στον ΘΕΜΑ 104,6 «κανείς δεν επιθυμεί να υπάρχει αυτού του τύπου η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να πληρώσει τον λογαριασμό. Η Ελλάδα έχει μια ξεκάθαρη στάση: θέλουμε τον διάλογο αλλά συζήτηση υπό το καθεστώς πίεσης και εκβίασης δεν γίνεται».

«Ψάχνει μια ευπρεπή έξοδο»

«Όταν θέλεις να συζητήσεις για τις θαλάσσιες ζώνες δεν μπορείς την ίδια στιγμή να έρχεσαι και να προκαταλαμβάνεις τη συζήτηση έχοντας έξω πλοία ερευνητικά. Το ζήτημα για τον Ερντογάν είναι πώς θα υπάρξει μια ευπρεπής έξοδος από το αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος έχει μπει χωρίς να νιώθει ότι θα πληγωθεί το υπερεγώ του» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά την πρόταση για πολυμερή διάσκεψη ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «δεν είμαι σίγουρος οτι είναι μια εκδοχή που έχει στο μυαλό του ο Τούρκος πρόεδρος. Υπό μια εκδοχή θα ήταν μια λύση – δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε να παραχθεί ωφέλιμο αποτέλεσμα γιατί οσο περισσότεροι είναι στο τραπέζι τόσο πιο δύσκολο είναι. Μια πολυμερής πρέπει να περιλαμβάνει την Κύπρο και επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει θα έφερνε σε αδιέξοδο επί της αρχής μια τέτοια διάσκεψη».

«Ο Τσίπρας επιδίδεται σε αδιέξοδη εσωστρέφεια»

Σχολιάζοντας, τέλος, τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα στη Βουλή για την κρίση του κορωνοϊού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «πολιτικό στρουθοκαμιλισμό» από τον Αλέξη Τσίπρα. «Τι να απαντήσεις σε αυτό (σ.σ. στην αναφορά τα περί «πολιτικού απατεώνα») όταν έχει κάποιος πλήρη άγνοια των πολιτικών πραγμάτων. Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται σε αδιέξοδη εσωστρέφεια. Δεν απευθύνεται στην κοινωνία, απευθύνεται σε ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να επενδύει στον φόβο και κάνει κυβιστήσεις στις οποίες είναι ειδικός».

«Ο κ. Τσίπρας επενδύει στην εύλογη ανησυχία των πολιτών αλλά αυτό είναι λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός, διαπιστώνω, ότι είναι βάκιλλος που μεταλάσσεται και επιβιώνει».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024