Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το περιβαλλοντικό έγκλημα σε Δραπετσώνα - Κερατσίνι θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το περιβαλλοντικό έγκλημα σε Δραπετσώνα – Κερατσίνι θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδρίαση την Τετάρτη με παρέμβαση και του δήμου

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου για την απομάκρυνση της Oil One και των άλλων ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή.

Την ανάγκη να πάρει θέση στην αυριανή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil One και των άλλων ρυπογόνων βιομηχανιών από την περιοχή, υπογράμμισε με σημερινή του δήλωση ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Θυμίζουμε ότι με αφορμή τα επανειλημμένα περιστατικά έντονης δυσοσμίας στην περιοχή, που έχουν ως πηγή προέλευσης τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη, τις μετρήσεις των εργαστηρίων του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου που έδειξαν συγκεντρώσεις ρύπων, συμπεριλαμβανομένου του καρκινογόνου βενζολίου, αλλά και την ανησυχία που προκαλεί η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής της δυνατότητας της Oil One να ρίχνει επεξεργασμένα απόβλητα απευθείας στη θάλασσα, υπάρχει στην περιοχή αναβρασμός και μαζική απαίτηση εδώ και τώρα να φύγουν όλες οι ρυπογόνες βιομηχανικές εγκαταστάσεις από την περιοχή.

Ούτε είναι τυχαίο ότι το αίτημα των κατοίκων και της δημοτικής αρχής συμμερίζονται οι βουλευτές της περιοχής ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

Τώρα, ήρθε η ώρα να πάρει θέση και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και να στηρίξει τη νομοθετική πρωτοβουλία για απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από την περιοχή, για να μπει τέλος σε ένα διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Βρεττάκου έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου μας για την προώθηση της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό της πόλης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 3.30 μ.μ. τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, με πρώτο θέμα ενημέρωσης και συζήτησης το πρόβλημα δυσοσμίας στην περιοχή των Λιπασμάτων.

Είμαστε βέβαιοι ότι Περιφερειακό Συμβούλιο θα σταθεί, με την απόφασή του, στο πλάι των ανθρώπων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που δοκιμάζονται εδώ και χρόνια από το μεγάλο πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή. Επίσης, θα λάβει υπόψη τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, που εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται για μια πόλη καθαρή, χωρίς ρύπανση, για μια πόλη ανθρώπινη.

Είμαστε σίγουροι ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πάρει υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, καθώς και την επιστημονική κοινότητα και τις σχετικές μετρήσεις του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου, που αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης που υπάρχει στην περιοχή, καθώς και τις πηγές προέλευσής της. Με την αυριανή του απόφαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα στηρίξει έμπρακτα τη νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου για την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one και της Lafarge, καθώς και για το ξήλωμα των καζανιών των ΕΛΠΕ.»

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024