Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του διακινητή της: «Με βίαζε ακόμη και μπροστά στα παιδιά μου»

Έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του διακινητή της: «Με βίαζε ακόμη και μπροστά στα παιδιά μου»

Για περίπου έναν χρόνο κράτησε το προσωπικό δράμα που βιώνε μια 34χρονη πρόσφυγας, μητέρα τριών παιδιών, από το Ιράκ η οποία έπεσε θύμα διακινητή.

Τον εφιάλτη της 34χρονης Ιρακινής και της οικογένειάς της αναβίωσε στην αίθουσα των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης – Κάθειρξη 40 ετών στον διακινητή-τέρας

Για περίπου έναν χρόνο κράτησε το προσωπικό δράμα που βιώνε μια 34χρονη πρόσφυγας, μητέρα τριών παιδιών, από το Ιράκ η οποία έπεσε θύμα διακινητή, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα χθες το μεσημέρι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ο 35χρονος διακινητής τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα μάλιστα να μείνει έγκυος στο τρίτο της παιδί και τη χτυπούσε ενώ κακοποιούσε και το μικρό της αγόρι.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 όταν η γυναίκα και ο σύζυγος της αποφάσισαν να φύγουν από το Ιράκ και να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Πρώτη στάση του ταξιδιού της ήταν η Τουρκία και συγκεκριμένα η Κωνσταντινούπολη, όπου το ζευγάρι γνώρισε σε μια καφετέρια τον κατηγορούμενο διακινητή, με καταγωγή το Ιράν, ο οποίος, όπως κατέθεσαν, έλαβε αμοιβή περίπου 5.000 ευρώ ώστε να βοηθήσει πρώτα τον άνδρα και έπειτα τη σύζυγο με τα δύο παιδιά να περάσουν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου.

«Μου είπε ότι θα φέρεται στη γυναίκα μου σαν να είναι αδελφή του και να μην ανησυχώ», είπε χθες ο 43χρονος άνδρας ενώπιον του Δικαστηρίου. Η πραγματικότητα όμως ήταν πολύ διαφορετική, έτσι όπως τη περιέγραψε η παθούσα. Όπως είπε, μετά την αποχώρηση του άνδρα της για την Ελλάδα, η ίδια έμεινε στο σπίτι του διακινητή μόνη μαζί με τα παιδιά της και άλλους δύο που κατοικούσαν στο διαμέρισμα.

Την χτυπούσε και την βίαζε παρουσία των παιδιών

Η γυναίκα ανέφερε πως η συμπεριφορά του κατηγορούμενου άρχισε να αλλάζει, έως ότου έφτασε να τη χτυπάει και να τη βιάζει κατ’ εξακολούθηση ακόμα και παρουσία των μικρών της παιδιών.

«Με βίαζε. Με βίαζε ακόμα και μπροστά στα παιδιά. Ντρεπόμουν πολύ […] Με χτυπούσε δυνατά στο κεφάλι και στην κοιλιά», ανέφερε η ίδια συμπληρώνοντας πως ο 35χρονος της έδινε χάπια τα οποία την έκαναν να νιώθει κουρασμένη και να θέλει να κοιμηθεί.

Την απειλούσε με μαχαίρι

Σύμφωνα με την περιγραφή της, ο κατηγορούμενος είχε μαζί του ένα μαχαίρι και απειλούσε τη γυναίκα ότι, αν μιλούσε, θα της έκανε κακό όπως είχε κάνει και σε προηγούμενη σύζυγό του για την οποία τής είπε ότι της έκοψε τη μύτη και τα αφτιά.

Οι απειλές του κατηγορούμενου δεν περιορίσθηκαν μόνο στη γυναίκα καθώς έφτασε να απειλήσει ότι θα πετάξει τα παιδιά της από το παράθυρο.

Η παθούσα περιέγραψε μια σκηνή στην οποία ο 35χρονος είχε αρπάξει το μικρό της αγόρι από το πόδι και απειλούσε να το πετάξει από το παράθυρο.

Η μητέρα των παιδιών μάλιστα κατέθεσε ότι ο άνδρας κάθε βράδυ έκλεινε το τρίχρονο -τότε- αγόρι της στην τουαλέτα και όταν αυτό έβγαινε το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο και έκανε εμετό.

Εκβιασμός με γυμνές φωτογραφίες

Μετά από έξι περίπου μήνες, ο κατηγορούμενος μαζί με τη γυναίκα και τα δύο παιδιά πέρασαν με μια βάρκα από τον Έβρο στην Ελλάδα και από εκεί στη δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στα Λουτρά Απολλωνίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, όταν αρχικά έφτασαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης στο Σουφλί, ο κατηγορούμενος εξανάγκασε την παθούσα να δηλώσει ψευδώς άλλο όνομα προκειμένου να φαίνεται πως είναι η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τα τέκνα του.

Η 34χρονη πρόσφυγας ανέφερε στο δικαστήριο ότι προσπάθησε να ξεφύγει δηλώνοντας στο γραφείο ασύλου ότι ο κατηγορούμενος την κακοποιεί και την εκβιάζει, οι υπεύθυνοι ωστόσο εκεί της είπαν ότι έπρεπε να απευθυνθεί στην αστυνομία.

Όπως περιγράφει, ο κατηγορούμενος της έλεγε πως αν κάνει μήνυση στην Ελλάδα δεν θα την καταλάβαινε κανείς ενώ την απειλούσε λέγοντας της ότι έχει γυμνές φωτογραφίες της τις οποίες θα διακινούσε στο διαδίκτυο σε περίπτωση που πήγαινε στην αστυνομία και τον κατηγορούσε.

Τα αρνείται όλα ο κατηγορούμενος

Η γυναίκα, ούσα έγκυος πια στο παιδί του κατηγορούμενου, κατάφερε τελικά να μιλήσει για το μαρτύριό της σε έναν υπάλληλο του ΔΟΜ όταν πήγε να επισκεφθεί τον γιατρό της, το μόνο μέρος, που όπως είπε, ο διακινητής την άφηνε μόνη της. Ήταν Μάιος του 2019. Λίγες ημέρες αργότερα, τον Ιούνιο, οι αρχές εισήλθαν στο διαμέρισμα της δομής όπου έμεναν ο κατηγορούμενος με τη γυναίκα και τα παιδιά και συνέλαβαν τον 35χρονο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες στο δικαστήριο και είπε πως η γυναίκα και αυτός ανέπτυξαν ερωτικές σχέσεις με τη συναίνεσή της ενώ τη χαρακτήρισε «έρωτα και αγάπη του».

Την κατάθεση της γυναίκας υποστήριξε και η έκθεση του ιατροδικαστή. Η γυναίκα, που σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσής της κρατούσε σφιχτά στο χέρι το χαρτί που αποδεικνύει ότι έχει πάρει άσυλο στην Ελλάδα, ζει πλέον ασφαλής στη χώρα μαζί με τα τρία της παιδιά. Εκκρεμεί η αίτηση ασύλου του άνδρα και πατέρα των δύο παιδιών, ο οποίος στο μεταξύ επανενώθηκε με την οικογένειά του και ζει μαζί τους.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για διακίνηση ανθρώπων, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 40 ετών, από τα οποία θα εκτίσει τα 20, και τη χρηματική ποινή των 120.000 ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024