Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία : Τσουχτερό πρόστιμο σε Γάλλο τουρίστα που έκλεψε… άμμο

Ιταλία : Τσουχτερό πρόστιμο σε Γάλλο τουρίστα που έκλεψε… άμμο

Οι ιταλικές αρχές έχουν δικαίωμα να τιμωρήσουν τους τουρίστες ακόμη και με ποινή φυλάκισης για το συγκεκριμένο αδίκημα

Πρόστιμο ύψους 1.000€ επιβλήθηκε σε Γάλλο τουρίστα, ο οποίος αποπειράθηκε να φύγει αεροπορικώς από τη Σαρδηνία έχοντας περίπου δύο κιλά τοπικής άμμου στις βαλίτσες του.

Η πανέμορφη λευκή άμμος του ιταλικού νησιού προστατεύεται, και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν πρόστιμα – ή ακόμη και ποινή φυλάκισης – για την απομάκρυνσή της από τις τοπικές παραλίες.

Ο άνδρας συνελήφθη στο αεροδρόμιο Cagliari Elmas την 1η Σεπτεμβρίου, αφού βρέθηκε στην κατοχή του μπουκάλι γεμάτο με περίπου δύο κιλά άμμου.

Εκπρόσωπος των δασοφυλάκων του νησιού δήλωσε στο CNN: «Το μπουκάλι κατασχέθηκε και βρίσκεται τώρα στο δωμάτιο όπου φυλάσσουμε τα κατασχεθέντα αντικείμενα. Στο τέλος κάθε έτους συνήθως έχουν συγκεντρωθεί εκεί πολλά μπουκάλια άμμου».

Ο τοπικός νόμος εισήχθη το 2017, καθιστώντας παράνομη την απομάκρυνση της άμμου από τις παραλίες της Σαρδηνίας.

Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 500€ έως 3.000€, με βάση την ποσότητα που εκλάπη και την παραλία από την οποία απομακρύνθηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Οι ρυθμίσεις εισήχθησαν, όπως λέει, επειδή τα περιστατικά γίνονταν όλο και πιο συχνά και δημιουργούσαν όλο και μεγαλύτερα προβλήματα.

Στο στόχαστρο έμπαιναν κυρίως οι παραλίες με «εξαιρετικά» χρώματα, για παράδειγμα εκείνες που είχαν ροζ ή πολύ λευκή άμμο, όπως πρόσθεσε.

«Πέρσι ανακαλύψαμε μια ιστοσελίδα που πουλούσε την άμμο μας ως σουβενίρ. Έχει γίνει πολύ γνωστό φαινόμενο εδώ στην Ευρώπη», τόνισε.

Οι έλεγχοι έχουν γίνει «πολύ πιο εντατικοί» στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, αναφέρει, ενώ προσθέτει ότι «οι κυρώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, η οποία μας ενημερώνει».

Δεν λείπουν και οι πολίτες που καλούν τις αρχές όταν βλέπουν ότι οι τουρίστες κάνουν… πλιάτσικο στην άμμο.

Πέρσι, η αστυνομία κατάσχεσε σχεδόν 40 κιλά άμμου από ένα ζευγάρι Γάλλων που επισκέφθηκε το νησί. Το 2018 επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000€ και σε έναν Βρετανό, όταν οι αρχές ανακάλυψαν την άμμο που είχε αποσπάσει από παραλία κοντά στην πόλη Όλμπια.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024