Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στο MEGA: Απαρχαιωμένα τα συστήματα ασφαλείας στις φυλακές
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έκανε λόγο για επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ κατά την επιχείρηση εφόδου, αλλά και μια προγενέστερη αποτυχία στην φρούρηση της φυλακής, με αποτέλεσμα να βρεθούν όπλα εντός της.
Μια αιφνιδιαστική επιχείρηση των ανδρών της ΕΚΑΜ και της αντιτρομοκρατικής μέσα στις φυλακές της Κέρκυρας αποκάλυψε κρυμμένα πιστόλια, μαχαίρια και ρόπαλα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, έκανε λόγο για επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ κατά την επιχείρηση εφόδου, αλλά και μια προγενέστερη αποτυχία στην φρούρηση της φυλακής, με αποτέλεσμα να βρεθούν όπλα εντός της.
«Για να μπουν τα όπλα μέσα στις φυλακές δεν είναι κάτι απλό, είναι κάτι εξαιρετικά σοβαρό το οποίο μας προβληματίζει και εμάς πάρα πολύ».
Ο κ. Καρακίτσος ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μπουν όπλα μέσα στις φυλακές, όπως η μεταφορά τους με drone.
Σημείωσε πως το σύστημα ασφαλείας αντιμετωπίζει προβλήματα, με πολλές φυλακές να μη διαθέτουν τα αναγκαία συστήματα ασφαλείας.
«Αν έχετε το μοντέλο, το πώς ελέγχονται τα απαγορευμένα είδη σε αεροδρόμια, αυτό το πράγμα δεν υπάρχει στις ελληνικές φυλακές».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σημείωσε πως διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο ενέχεται να πέρασαν τα όπλα εντός της φυλακής, αφού «μπορούν να πέρασαν με χίλιους δυο τρόπους».
«Οι ελληνικές φυλακές φυλάσσονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που φρουρούνταν το 1950. Ο τρόπος φρούρησης και ελέγχου πάσχει», κατέληξε ο κ. Καρακίτσος.
- Ένοχοι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
- Ο Έντουαρντ Φουρλόνγκ δεν θυμίζει σε τίποτα τον 13χρονο Τζον Κόνορ του Terminator
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442