Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο - Συνεχίζει να λειτουργεί

Κοροναϊός: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για κρούσματα σε ιδιωτικό σχολείο – Συνεχίζει να λειτουργεί

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, καθώς με ανακοίνωσή της βρέθηκαν δύο κρούσματα κοροναϊού σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Αθήνας που συνεχίζει ωστόσο κανονικά τις δραστηριότητές του. Λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτρμβρίου, η ΟΙΕΛΕ σχολιάζει και τα δωρεάν  τεστ κοροναϊού για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρει:

Ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό ήρθε σε γνώση της Ομοσπονδίας μας. Δύο συνάδελφοι που υπηρετούν σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κοροναϊού, ωστόσο με κατάπληξη μάθαμε ότι το εκπαιδευτήριο δεν έχει ενημερώσει ούτε τους αρμόδιους στο Υπουργείο Παιδείας ούτε τους συναδέλφους μας. Αντιθέτως παραμένει ανοιχτό, συνεχίζει τις προετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά με τους ανυποψίαστους εκπαιδευτικούς να πηγαίνουν καθημερινά στο χώρο, δέχεται γονείς και μαθητές κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι, βάσει των οδηγιών που ισχύουν, το σχολείο θα έπρεπε να κλείσει άμεσα και να ξεκινήσει η  ιχνηλάτηση που προβλέπεται σε περιπτώσεις διαπίστωσης κρούσματος. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι του σχολείου επιδεικνύουν τραγική ανευθυνότητα, αδιαφορώντας για την κοινωνική τους ευθύνη και την πιθανότητα το σχολείο να μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα για μαθητές, γονείς και εργαζόμενους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα. Τα περίφημα «δωρεάν τεστ κοροναϊού για τους εκπαιδευτικούς»  έγιναν για την ασφάλεια του προσωπικού και των παιδιών ή ήταν απλώς μια επικοινωνιακή φούσκα; Θα επιτρέψει η συντεταγμένη πολιτεία κάποιο ή κάποια ιδιωτικά σχολεία, όσο ισχυρά και αν είναι, να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια εκατοντάδων ανθρώπων;».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024