Η Μακένζι Σκοτ, συγγραφέας με φιλανθρωπική δράση και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, CEO της Amazon, είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου.

Η περιουσία της Σκοτ ανέρχεται πλέον σε 68 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που την φέρνει στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας ακόμη και την κληρονόμο της L’Oreal, Φρανσουά Μπετενκούρ Μάιερς, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η Σκοτ έλαβε το ένα τέταρτο των μετοχών του Μπέζος στην Amazon, όταν το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 2019. Αυτό αντιστοιχεί στο 4% των μετοχών που άξιζαν περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή.

Πλέον είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Τον Ιούλιο, η Σκοτ ανακοίνωσε ότι είχε ήδη δωρίσει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 116 οργανισμούς. Ανάμεσά τους και κολέγια και πανεπιστήμια τα οποία παρακολουθούν κατά κανόνα μαύροι φοιτητές. Η ίδια έχει αναφέρει ότι οι οργανισμοί εστιάζουν με κάποιον από τους εννιά «τομείς ανάγκης» που κυμαίνονται από τη φυλετική ισότητα μέχρι την κλιματική αλλαγή.

Πέρσι, η Σκοτ υπέγραψε τη Δέσμευση Προσφοράς, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς. Η πρωτοβουλία ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο να αφιερώσουν ένα μεγάλο μέρος του πλούτου τους σε αντίστοιχες φιλανθρωπικές ενέργειες.

Ο Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχει συνυπογράψει τη δέσμευση, σύμφωνα με τη λίστα των δισεκατομμυριούχων που την υπέγραψαν.

Η αξία των μετοχών της Amazon αυξήθηκε κατά 28% στη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών και εμφανίζεται αυξημένη κατά περισσότερο από 90% για φέτος μέχρι στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv. Η αύξηση της αξίας των μετοχών αύξησε τον πλούτο του Μπέζος κατά περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση του πλούτου της Σκοτ έρχεται ως συνέχεια της ευρύτερης κερδοφορίας των τεχνολογικών μετοχών, η οποία έχει οδηγήσει και σε άλλες ανακατατάξεις στην κορυφή της λίστας των δισεκατομμυριούχων.

Στην αρχή της εβδομάδας, ο Έλον Μασκ ξεπέρασε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Η Tesla είδε τις μετοχές της να αυξάνουν την αξία τους κατά 12% τη Δευτέρα.

Πηγή: www.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr