Η φιλία τους πέρασε διά πυρός και σιδήρου στις κορυφές των Ιμαλαΐων.

Ο Χρήστος και ο Μιχάλης, δύο ορειβάτες πορεύτηκαν μαζί για δεκαετίες μεταξύ ζωής και θανάτου, μέχρι που τους χώρισε για πάντα ο κοροναϊός. Ο ένας έχασε τη ζωή του, και ο άλλος παλεύει ακόμα να τον ξεπεράσει.

1985. Είναι η στιγμή που ο Μιχάλης Τσουκιάς έσωσε τον Χρήστο Λάμπρη από μία χιονοστιβάδα που τον καταπλάκωσε καθώς ανέβαιναν στην ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων.

35 χρόνια μετά ήταν ο Μιχάλης που βρέθηκε στη δύσκολη θέση, κολλώντας κοροναϊό. Ο έμπειρος ορειβάτης ήταν το 18ο θύμα του ιού στη χώρα μας, και το πρώτο χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Η σύζυγός του, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA είπε «Είναι σκληρό, πολύ σκληρό και τα συμπτώματά του δεν ήταν αυτά που γνώριζαν εκείνη τη στιγμή οι γιατροί. Οι οικογένειες των ανθρώπων είναι μόνες όταν το βιώνουν, διότι υπάρχει αυτός ο αποκλεισμός, όλο το κομμάτι της καραντίνας, το οποίο είναι πολύ έντονο».

Και οι δύο φίλοι ορειβάτες ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο η νόσος του κοροναϊού εκδηλώθηκε και στους δύο με βαρύτατα συμπτώματα, με τον Χρήστο Λάμπρη να βγαίνει νικητής μετά από δύο μήνες νοσηλείας.

Γράψτε το σχόλιό σας