Διαψεύδοντας όσους θεωρούν ότι η πανδημία είναι υπόθεση των ηλικιωμένων, ο κοροναϊός βάζει καθημερινά στο στόχαστρό του όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα 5 στα 10 άτομα που προσεβλήθησαν από τον ιό τον Αύγουστο ήταν ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Η συμπεριφορά των νέων αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αττική και ιδιαίτερα στις ηλικίες 18 έως 39 προβληματίζει τους επιστήμονες.

Η Σταυρίνα Ρουμανέα είναι 20 ετών. Εργάζεται στο χώρο της εστίασης, και πηγαινοέρχεται στα Γιάννενα όπου σπουδάζει νηπιαγωγός. Ο ιός όπως λέει στην κάμερα του MEGA δεν την φοβίζει.

Το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στις 12 το βράδυ έχει οδηγήσει πολλούς νέους ανθρώπους σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους όπου γίνονται αυτοσχέδιες μαζώξεις. Σε αρκετές περιπτώσεις οι νέοι ξεχνιούνται όπως λένε, και τα μέτρα για τον κοροναϊό δεν τηρούνται.

Στο χώρο της εκπαίδευσης εργάζεται η 25χρονη Ραφαέλλα. Από την αρχή της πανδημίας έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της, ενώ επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές περιοχή στην οποία δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το μήνα Αύγουστο 5 στα 10 κρούσματα ήταν κάτω των 40 ετών. Σε πολλές οικογένειες η πανδημία άλλαξε συνήθειες χρονών και το καθιερωμένο κυριακάτικο τραπέζι. Όπως στην 30χρονη Κατερίνα Αλεξίου που εργάζεται σε περίπτερο και έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Αποστάσεις και μάσκα είναι οι δυο λέξεις που λέει καθημερινά στα δύο παιδιά της η Φρόσω Αντωνιάδου.

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό και πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευθούν οι ίδιοι αλλά και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr