Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κάτω των 40 ετών τα μισά κρούσματα του Αυγούστου

Κοροναϊός : Κάτω των 40 ετών τα μισά κρούσματα του Αυγούστου

Διαψεύδοντας όσους θεωρούν ότι η πανδημία είναι υπόθεση των ηλικιωμένων, ο κοροναϊός βάζει καθημερινά στο στόχαστρό του όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους.

Διαψεύδοντας όσους θεωρούν ότι η πανδημία είναι υπόθεση των ηλικιωμένων, ο κοροναϊός βάζει καθημερινά στο στόχαστρό του όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα 5 στα 10 άτομα που προσεβλήθησαν από τον ιό τον Αύγουστο ήταν ηλικίας κάτω των 40 ετών.

Η συμπεριφορά των νέων αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αττική και ιδιαίτερα στις ηλικίες 18 έως 39 προβληματίζει τους επιστήμονες.

Η Σταυρίνα Ρουμανέα είναι 20 ετών. Εργάζεται στο χώρο της εστίασης, και πηγαινοέρχεται στα Γιάννενα όπου σπουδάζει νηπιαγωγός. Ο ιός όπως λέει στην κάμερα του MEGA δεν την φοβίζει.

Το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στις 12 το βράδυ έχει οδηγήσει πολλούς νέους ανθρώπους σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους όπου γίνονται αυτοσχέδιες μαζώξεις. Σε αρκετές περιπτώσεις οι νέοι ξεχνιούνται όπως λένε, και τα μέτρα για τον κοροναϊό δεν τηρούνται.

Στο χώρο της εκπαίδευσης εργάζεται η 25χρονη Ραφαέλλα. Από την αρχή της πανδημίας έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής της, ενώ επέλεξε για τις καλοκαιρινές της διακοπές περιοχή στην οποία δεν είχαν καταγραφεί κρούσματα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το μήνα Αύγουστο 5 στα 10 κρούσματα ήταν κάτω των 40 ετών. Σε πολλές οικογένειες η πανδημία άλλαξε συνήθειες χρονών και το καθιερωμένο κυριακάτικο τραπέζι. Όπως στην 30χρονη Κατερίνα Αλεξίου που εργάζεται σε περίπτερο και έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Αποστάσεις και μάσκα είναι οι δυο λέξεις που λέει καθημερινά στα δύο παιδιά της η Φρόσω Αντωνιάδου.

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι απέναντι στον ιό και πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευθούν οι ίδιοι αλλά και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία, υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024