
Μαγιορκίνης: Το καλοκαίρι του 2021 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα – Τι λέει για το εμβόλιο
Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για την επόμενη μέρα της πανδημίας
Το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα τόνισε ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να επανέλθει η κοινωνική απόσταση για τον περιορισμό της επιδημίας του κοροναϊού.
Περιγράφοντας την κατάσταση ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε ότι «υπάρχει επέκταση τη επιδημίας σε όλη την επικράτεια καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων»
Για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού ο κ. Μαγιορκίνης είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ’ ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα».
Ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης εξήγησε ότι «είναι εμβόλιο δύο δόσεων. Κάνεις την πρώτη και μετά από ένα μήνα και στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επιπεδα ανοσίας».
Όπως είπε στην Ελλάδα «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».
Ερωτηθείς, τέλος, για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύsκολο να μην μας απασχολεί καθόλου παρόλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown».
- Η Μάρω Κοντού στην Επίδαυρο: Μια αναδρομή σε μια σπουδαία πορεία και μια συγκινητική συνάντηση με το παρελθόν
- Ουγγαρία: Από γραφείο κοντά στο Κοινοβούλιο θα κυβερνήσει ο Μαγιάρ, μακριά από το «Παλάτι» του Όρμπαν
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο για φιλοξενία δύο μικρά παιδιά μετά τον ξυλοδαρμό της μητέρας τους από τον πατέρα τους
- Βανδαλισμούς στο δημόσιο χώρο καταγγέλλει ο δήμος Καστοριάς
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
- H περίπτωση του υπερφυσικού μπεμπέ – Τα μωρά των Νεάντερταλ ήταν γιγάντια



