Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκουμανέας : Εντατικοί έλεγχοι στα γηροκομεία - Αυτοψία του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Μόριας

Αρκουμανέας : Εντατικοί έλεγχοι στα γηροκομεία – Αυτοψία του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Μόριας

Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων όπου έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται σε όλη τη χώρα εντατικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ, σε γηροκομεία, μετά και τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κοροναϊού στο  κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα εως και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, Παναγιώτη Αρκουμανέα, προτεραιότητα για τον ΕΟΔΥ αποτελούν οι δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων όπου έχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν εντολής και της αρμόδιας υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει για αυτοψία στη δομή προσφύγων  στην Μόρια όπου θα διεξαχθούν τεστ μετά το πρώτο κρούσμα κοροναϊού που καταγράφηκε και είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί η δομή από χθες και για 14 ημέρες, σε καθεστώς πλήρους καραντίνας.

Όπως σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο 40χρονος Σομαλός που βρέθηκε θετικός στον ιό, δεν είχε πολλές επαφές, ωστόσο το κλιμάκιο του Οργανισμού θα κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ στο ΚΥΤ αλλά και στην Λέσβο γενικότερα, μετά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Επανέλαβε ότι τα τεστ που γίνονται στην χώρα ημερησίως έχουν εκατονταπλασιαστεί, επισημαίνοντας ότι στην αρχή διεξάγονταν 500, 700 ή 800 τεστ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024