Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάσκες και θερμομέτρηση - Πώς ξεκίνησε η χρονιά στους παιδικούς σταθμούς

Μάσκες και θερμομέτρηση – Πώς ξεκίνησε η χρονιά στους παιδικούς σταθμούς

Κρυμμένα πίσω από τη μάσκα τα χαμόγελα των νηπιαγωγών στους παιδικούς σταθμούς.

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι γονείς παραμένουν διστακτικοί, ωστόσο σήμερα εμφανίστηκαν περισσότερα παιδάκια στις τάξεις σε σχέση με χθες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, τα τρίχρονα φόρεσαν κανονικά τις μάσκες τους χωρίς να δυσφορούν ενώ πειθάρχησαν και στην διαδικασία της θερμομέτρησης.

Ισχύουν ωστόσο νέοι κανόνες δηλαδή στην περίπτωση που το παιδάκι ανεβάσει έστω και χαμηλά δέκατα οι γονείς θα καλούνται να το πάρουν στο σπίτι.

Με χαμόγελα πίσω από παιδικές μάσκες, καλημέρες, αλλά και με θερμομέτρηση ξεκίνησε η σχολική χρονιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με αυξημένα μέτρα προστασίας διαφορετικά διαλείμματα, υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους , αλλά και με απορίες και ανησυχία από την πλευρά των γονιών. Η Θέκλα Μανιά είναι μητέρα δυο παιδιών, 4 και 10 ετών. Ο μεγάλος της φόβος είναι η εξέλιξη της πανδημίας .

Διχασμένοι οι γονείς

Οι γονείς είναι διχασμένοι, κάποιοι λένε ότι έχουν εκπαιδεύσει τα παιδιά τους να φορούν μάσκα, ενώ άλλοι το θεωρούν αδύνατο.

Ίδια η ανησυχία και για την Χριστίνα Παναγοπούλου, μητέρα 2 παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Καθημερινή θερμομέτρηση στα παιδιά

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τους μικρούς μαθητές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς . Εάν κατά τη διάρκεια της θερμομέτρησης η θερμοκρασία του παιδιού είναι 37, 2 ειδοποιούνται οι γονείς να πάρουν το παιδί τους .

Η Ζέτα Γάκη είναι νηπιαγωγός και υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος στο πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο της Καλλιθέας 33 ολόκληρα χρονιά. Τη φετινή χρονιά λέει στην κάμερα του MEGA, προσπαθούμε να βρούμε το χαμόγελο πίσω από τη μάσκα .Το ζήτημα που καίει όμως εκπαιδευτικούς και γονείς είναι ο αριθμός των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

«Πρεμιέρα» και στη Θεσσαλονίκη

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των μικρών μαθητών στους περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι γονείς δεν φορούν μάσκα στα παιδιά τους.

Σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έγινε απολύμανση, ενώ το σύνολο των εργαζομένων υπεβλήθη σε προληπτικό τεστ για τον κορoναϊό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024