Δεύτερη ημέρα λειτουργίας για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Οι γονείς παραμένουν διστακτικοί, ωστόσο σήμερα εμφανίστηκαν περισσότερα παιδάκια στις τάξεις σε σχέση με χθες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, τα τρίχρονα φόρεσαν κανονικά τις μάσκες τους χωρίς να δυσφορούν ενώ πειθάρχησαν και στην διαδικασία της θερμομέτρησης.

Ισχύουν ωστόσο νέοι κανόνες δηλαδή στην περίπτωση που το παιδάκι ανεβάσει έστω και χαμηλά δέκατα οι γονείς θα καλούνται να το πάρουν στο σπίτι.

Με χαμόγελα πίσω από παιδικές μάσκες, καλημέρες, αλλά και με θερμομέτρηση ξεκίνησε η σχολική χρονιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Με αυξημένα μέτρα προστασίας διαφορετικά διαλείμματα, υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους , αλλά και με απορίες και ανησυχία από την πλευρά των γονιών. Η Θέκλα Μανιά είναι μητέρα δυο παιδιών, 4 και 10 ετών. Ο μεγάλος της φόβος είναι η εξέλιξη της πανδημίας .

Διχασμένοι οι γονείς

Οι γονείς είναι διχασμένοι, κάποιοι λένε ότι έχουν εκπαιδεύσει τα παιδιά τους να φορούν μάσκα, ενώ άλλοι το θεωρούν αδύνατο.

Ίδια η ανησυχία και για την Χριστίνα Παναγοπούλου, μητέρα 2 παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό.

Καθημερινή θερμομέτρηση στα παιδιά

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τους μικρούς μαθητές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς . Εάν κατά τη διάρκεια της θερμομέτρησης η θερμοκρασία του παιδιού είναι 37, 2 ειδοποιούνται οι γονείς να πάρουν το παιδί τους .

Η Ζέτα Γάκη είναι νηπιαγωγός και υπεύθυνη του παιδαγωγικού προγράμματος στο πρότυπο εθνικό νηπιοτροφείο της Καλλιθέας 33 ολόκληρα χρονιά. Τη φετινή χρονιά λέει στην κάμερα του MEGA, προσπαθούμε να βρούμε το χαμόγελο πίσω από τη μάσκα .Το ζήτημα που καίει όμως εκπαιδευτικούς και γονείς είναι ο αριθμός των παιδιών στις σχολικές αίθουσες.

«Πρεμιέρα» και στη Θεσσαλονίκη

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των μικρών μαθητών στους περισσότερους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι γονείς δεν φορούν μάσκα στα παιδιά τους.

Σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έγινε απολύμανση, ενώ το σύνολο των εργαζομένων υπεβλήθη σε προληπτικό τεστ για τον κορoναϊό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο