Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με ελάχιστη προσέλευση παιδιών

Πρεμιέρα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς με ελάχιστη προσέλευση παιδιών

Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους για τα μικρότερα παιδιά, τόσο οι δημόσιοι όσο και οι περισσότεροι δημοτικοί. Πώς αντέδρασαν όμως οι γονείς;

Μετά από λουκέτο 83 ημερών λόγω κοροναϊού, άνοιξαν σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί προσαρμοσμένοι στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν. Με αυστηρά μέτρα προστασίας αλλά με ελάχιστα παιδιά.

Πρεμιέρα με μικρή προσέλευση

Πολύ μικρή ήταν η προσέλευση των μικρών μαθητών στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κάποιοι λειτούργησαν με μόνο ένα παιδάκι. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, 2.218 παιδιά. Σήμερα προσήλθαν 475 παιδιά, 396 νήπια και 79 βρέφη.

Ωστόσο στους ιδιωτικούς σταθμούς η προσέλευση των μικρών μας φίλων ήταν μεγαλύτερη. Πολύχρωμες ευφάνταστες μάσκες , τσαντούλες στον ώμο και χαμόγελα που ξαναβλέπουν τους φίλους τους.

Αν και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τα μικρά παιδιά, τα περισσότερα όπως φαίνεται την έχουν συνηθίσει και τη φορούν χωρίς να παραπονιούνται.

Οι εκπαιδευτικοί τους δείχνουν πώς να φορούν τη μάσκα τους σωστά, κάνοντας τη διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι.

Για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών έχουν λάβει όλα τα μέτρα λένε εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φορούν υποχρεωτικά μάσκες σε όλους τους χώρους. Κατά τη προσέλευση των μικρών μαθητών γίνεται θερμομέτρηση αλλά και τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους και στα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα νήπια.

Τα κρατούν στο σπίτι

Την ίδια ώρα, θα υπάρχει διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο αλλά και ειδική μέριμνα για τη σίτιση των μικρών παιδιών.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι γονείς που σκέφτονται δύο και τρεις φορές για το αν θα στείλουν το παιδί τους φέτος στον παιδικό σταθμό. Άλλοι είναι κάθετοι και, όπως αναφέρουν, προτιμούν να μη δουλέψουν προκειμένου να κρατήσουν το παιδί ασφαλές στο σπίτι.

Πάντως τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν δηλώσει την πλήρη ετοιμότητά τους για την κανονική λειτουργία των χώρων ώστε η επιστροφή των περίπου 90.000 νηπίων και βρεφών στους 1.600 δημοτικούς σταθμούς να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα ίδια και για το προσωπικό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024