Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους για τα μικρότερα παιδιά, τόσο οι δημόσιοι όσο και οι περισσότεροι δημοτικοί. Πώς αντέδρασαν όμως οι γονείς;

Μετά από λουκέτο 83 ημερών λόγω κοροναϊού, άνοιξαν σήμερα βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί προσαρμοσμένοι στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν. Με αυστηρά μέτρα προστασίας αλλά με ελάχιστα παιδιά.

Πρεμιέρα με μικρή προσέλευση

Πολύ μικρή ήταν η προσέλευση των μικρών μαθητών στους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Κάποιοι λειτούργησαν με μόνο ένα παιδάκι. Μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, 2.218 παιδιά. Σήμερα προσήλθαν 475 παιδιά, 396 νήπια και 79 βρέφη.

Ωστόσο στους ιδιωτικούς σταθμούς η προσέλευση των μικρών μας φίλων ήταν μεγαλύτερη. Πολύχρωμες ευφάνταστες μάσκες , τσαντούλες στον ώμο και χαμόγελα που ξαναβλέπουν τους φίλους τους.

Αν και η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για τα μικρά παιδιά, τα περισσότερα όπως φαίνεται την έχουν συνηθίσει και τη φορούν χωρίς να παραπονιούνται.

Οι εκπαιδευτικοί τους δείχνουν πώς να φορούν τη μάσκα τους σωστά, κάνοντας τη διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι.

Για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών έχουν λάβει όλα τα μέτρα λένε εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι φορούν υποχρεωτικά μάσκες σε όλους τους χώρους. Κατά τη προσέλευση των μικρών μαθητών γίνεται θερμομέτρηση αλλά και τακτικές απολυμάνσεις στους χώρους και στα παιχνίδια με τα οποία παίζουν τα νήπια.

Τα κρατούν στο σπίτι

Την ίδια ώρα, θα υπάρχει διαχωρισμός των δραστηριοτήτων κατά τμήματα στο προαύλιο αλλά και ειδική μέριμνα για τη σίτιση των μικρών παιδιών.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι οι γονείς που σκέφτονται δύο και τρεις φορές για το αν θα στείλουν το παιδί τους φέτος στον παιδικό σταθμό. Άλλοι είναι κάθετοι και, όπως αναφέρουν, προτιμούν να μη δουλέψουν προκειμένου να κρατήσουν το παιδί ασφαλές στο σπίτι.

Πάντως τόσο το υπουργείο Εσωτερικών όσο και οι περισσότεροι δήμοι της χώρας έχουν δηλώσει την πλήρη ετοιμότητά τους για την κανονική λειτουργία των χώρων ώστε η επιστροφή των περίπου 90.000 νηπίων και βρεφών στους 1.600 δημοτικούς σταθμούς να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τα ίδια και για το προσωπικό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr