Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσιόδρας : Πώς θα πείσουμε τους νέους να φορέσουν μάσκα

Τσιόδρας : Πώς θα πείσουμε τους νέους να φορέσουν μάσκα

Συμβουλές για το πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους νέους, ως κοινωνία, να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραίες έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας

Συμβουλές για το πως θα μπορέσουμε να πείσουμε τους νέους, ως κοινωνία, να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν συμπεριφορές που μπορεί να αποβούν μοιραίες έδωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κοροναϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον φονικό ιό απάντησε πως «πώς θα πείσουμε τους νέους τη στιγμή που κινδυνεύουν λιγότερο; Νομίζω ξεκινάει από εμάς, από το δικό μας παράδειγμα και τη δική μας επικοινωνία μαζί τους. Ζούμε σε μία κοινωνία όπου η επικοινωνία πάει να αχρηστευτεί σαν μέτρο μεταξύ των ανθρώπων. Με έναν νέο άνθρωπο είναι καλύτερο να ακούμε παρά να δίνουμε οδηγίες. Να μην τονίζεται το τιμωρητικό αλλά η ασφάλεια όλων».

Στη συνέχεια εξήγησε πως αυτό θα είναι ένα «γενικότερο θέμα της κοινωνίας μας. Η κοινωνία μας πρέπει να πάει προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω».

«Το να υιοθετήσω συμπεριφορά διαφορετική από τη συμπεριφορά του μεγάλου, ο οποίος πιθανώς είναι μικροβιοφοβικός, αποτελεί γενναιότητα. Οι νέοι στο DNA τους είναι πιο γενναίοι. Πρέπει να τους ακούσουμε. Πρέπει να αφεθούν στην ελευθερία τους, να ακούσουν όλες τις απόψεις και να επιλέξουν το σωστό. Αν τους φερθούμε αδελφικά και όχι πατρικά νομίζω θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα» κατέληξε.

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε πως «ξέρουμε ότι για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε ένα lockdown η μάσκα, σαν ένα μέτρο που βοηθάει όλα τα υπόλοιπα, μειώνει αυτή την πιθανότητα και κανείς μας δεν θέλει να ξαναζήσει μια τέτοια κατάσταση. Και δεν θα την ξαναζήσουμε αν τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024