Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Έλον Μασκ έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Εκτόπισε» τον Ζούκερμπεργκ

Ο Έλον Μασκ έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – «Εκτόπισε» τον Ζούκερμπεργκ

Στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ, ο οποίος «εκτόπισε» από εκεί τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στην τρίτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη βρίσκεται πλέον ο Έλον Μασκ, ο οποίος «εκτόπισε» από εκεί τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Πλέον, η αξία της περιουσίας του Έλον Μασκ αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 115 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση πλούτου του Μασκ οφείλεται κυρίως στη ραγδαία άνοδο των μετοχών της TESLA κατά 12%, η οποία σημειώθηκε τη Δευτέρα, έπειτα από τον διαχωρισμό των μετοχών της Tesla με αναλογία 5 από μία.

Έτσι, ο ιδρυτής της Tesla έγινε ο ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μόλις κάτω από τους Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος

Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου κατά σειρά σύμφωνα με τη νεότερη λίστα είναι οι: Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Έλον Μασκ, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Μπερνάρτ Αρνό (CEO της γαλλικής LVMH).

Ο Μάσκ είναι επίσης ιδρυτής πολλών άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων της SpaceX, The Boring Company, Hyperloop και OpenAI. Οι μετοχές της Tesla έχουν ήδη αυξηθεί κατά περίπου 500% μέσα στο 2020 και η αξία της εταιρείας αυτή την στιγμή ανέρχεται στα 475 δισεκατομμύρια δολάρια.

Έτσι καθώς η αξία της Tesla αυξήθηκε, εκτοξεύθηκε και η περιουσία του Μάσκ στα 90 δισεκατομμύρια μόνο φέτος. Τον Ιανουάριο του 2020 η καθαρή αξία του ανερχόταν στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, με το ήμισυ αυτού του πλούτου να αποτελείται από μετοχές της Tesla, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Forbes και Bloomberg εκείνη την εποχή.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024