Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολή του Γ.Γ. του ΟΗΕ στον Αναστασιάδη για τα Βαρώσια

Επιστολή του Γ.Γ. του ΟΗΕ στον Αναστασιάδη για τα Βαρώσια

ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων. Ο κ. Γκουτέρες υπενθυμίζει, προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια σε σχέση με τα Βαρώσια που να μην είναι συμβατή με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με ημερομηνία 27 Αυγούστου 2020, ως απάντηση των επιστολών του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον ίδιο και σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Αυγούστου 2020 απέστειλε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ανησυχίες

Σε γραπτή ανακοίνωση τού αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα, τονίζεται ότι στην επιστολή του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες που του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφορικά με το θέμα των Βαρωσίων. Περαιτέρω, διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επικαλούμενος και τις πρόσφατες εκθέσεις του ΟΗΕ ημερομηνίας 10 και 13 Ιουλίου 2020.

Ο κ. Γκουτέρες υπενθυμίζει, με έμφαση, ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας σε δήλωση τους στις 9 Οκτωβρίου 2019 αφενός επαναβεβαίωσαν τη σημαντικότητα του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως καταγράφεται σε προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και αφετέρου υπέδειξαν ότι δεν θα πρέπει να γίνει καμία ενέργεια σε σχέση με τα Βαρώσια που να μην είναι συμβατή με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τονίζει επίσης ότι τα Ηνωμένα Έθνη καθοδηγούνται από τον Καταστατικό Χάρτη και τα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι έτοιμα να βοηθήσουν στην εφαρμογή μέτρων που συνάδουν με τα εν λόγω Ψηφίσματα.

Τέλος, ο κ. Γκουτέρες διαβεβαιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά την κατάσταση, παραμένοντας δεσμευμένα να βοηθήσουν τα μέρη για επανέναρξη βιώσιμης και συνολικής διαπραγματευτικής διαδικασίας, με στόχο την επίτευξη του οράματος για ένα νησί ενωμένο, σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Πηγή ΑΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024