Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Κυρανάκης, Αμανατίδης, Δελής στο MEGA για άνοιγμα σχολείων και ελληνοτουρκικά

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Κυρανάκης, Αμανατίδης, Δελής στο MEGA για άνοιγμα σχολείων και ελληνοτουρκικά

Για το άνοιγμα των σχολείων, την επόμενη μέρα στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Για το άνοιγμα των σχολείων, την επόμενη μέρα στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Για το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Δελής στάθηκε όχι τόσο στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας τους – στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου- όσο στη σημασία των όρων και των προϋποθέσεων με τους οποίους θα ανοίξουν ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

«Το ΚΚΕ είναι προβληματισμένο ως προς αυτό το ζήτημα» είπε ο κ. Δελής. Ενώ αναρωτήθηκε πώς τον περασμένο Μάιο με λιγότερα κρούσματα είχε αποφασιστεί πλαφόν 15 μαθητών ανά τάξη – και δεν αποφασίστηκε κάτι αντίστοιχο για τη νέα σχολική χρονιά.

«Οι εξηγήσεις της κυβέρνησης δεν πείθουν κανέναν» είπε, ενώ αναφερόμενος στους επιστήμονες, έκανε λόγο για «εθελοντική επιστράτευσή τους γύρω από την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης πολιτικής».

Απαιτούνται περισσότερες αίθουσες, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης σημείωσε τα τρία κρίσιμα σημεία που πρέπει να γίνουν για τα σχολεία: μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, «τρέξιμο» των προσλήψεων, ενίσχυση βοηθητικού προσωπικού και επίλυση του θέματος των συμβάσεων.

Απαντώντας στον κ. Δελή, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού εμφανίζεται μεγαλύτερος λόγω των περισσότερων ελέγχων που γίνονται. Ενώ προσέθεσε πως σε καμία περίπτωση οι πολιτικοί δεν επιβάλλουν στους επιστήμονες αυτά που θα πουν. «Εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες και τις εισηγήσεις τους για τα σχολεία» είπε.

Ως προς την επόμενη μέρα στην οικονομία, ο κ. Αμανατίδης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα. Όπως είπε, η αγορά εκφράζει την αγωνία για «όλεθρο που θα υπάρχει το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Ανταπαντώντας ο κ. Κυρανάκης σχολίασε πως «από τη στιγμή που δεν γνωρίζαμε πότε θα τελειώσει η πανδημία, πολύ σωστά έπραξε η κυβέρνηση ως προς τα μέτρα που αποφάσισε».

Ο κ. Κυρανάκης αναφέρθηκε επίσης στα νέα μέτρα που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά

Για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Δελής σημείωσε την αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας, που εκδηλώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και προκλητικότητα. Ολα αυτά, «με την ανοχή των λεγόμενων «συμμάχων» της χώρας, ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Καθυστέρηση στις αποφάσεις και «λογική κατευνασμού» καταλόγισε ο κ. Αμανατίδης στην κυβέρνηση. «Οι παλινωδίες και οι καθυστερήσεις είχαν σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα στα εθνικά συμφέροντα» σχολίασε. Απαιτείται εθνική συνεννόηση και ενότητα.

Ο κ. Κυρανάκης αφού αναφέρθηκε στη σημασία των συμφωνιών για ΑΟΖ και την απόφαση για επέκταση χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο, σημείωσε: «η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνει είναι να δίνει επιχειρήματα στον Ερντογάν και περιεχόμενο σε πρωτοσέλιδα τουρκικών φυλλάδων που κάνουν προπαγάνδα στο εσωτερικό ακροατήριο του Ερντογάν».

Ακολούθησε διαφωνία Κυρανάκη-Αμανατίδη ως προς την ακολουθούμενη στρατηγική για τα εθνικά συμφέροντα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024