Στην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμανέα.
Αρχικά το κλιμάκιο θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ. Κρήτης), όπου θα γίνει συνάντηση με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.
Το κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Αρκουμανέα θα επισκεφθεί και το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη με συναντήσεις στα Χανιά, με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και Διοικητές του Νοσοκομείου Χανίων και του Ρεθύμνου.
Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο
Από σήμερα το πρωί έχουν τεθεί σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης, με σκοπό τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού.
Τα μέτρα θα ισχύσουν για τις επόμενες 14 ημέρες, έπειτα από την απόφαση που έλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν περίπου 10 κρούσματα.
Οι πολίτες του νομού έλαβαν χθες μήνυμα από το 112 για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, προβλέπεται απαγόρευση συναθροίσεων σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο άνω των 9 ατόμων.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.