Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Λίγκα πρέπει να πει ηχηρό όχι στην ΕΠΟ

Η Λίγκα πρέπει να πει ηχηρό όχι στην ΕΠΟ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα όσα έγιναν χθες βράδυ για τον τελικό του Κυπέλλου και την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Είναι πραγματικά ν’ απορεί κάποιος με τα όσα τραγελαφικά γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο την εποχή της «εξυγίανσης» και δυστυχώς, κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση ξεφεύγει ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα όσα έγιναν χθες βράδυ για τον τελικό του Κυπέλλου και την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μια απόφαση – πρόκληση την οποία πήραν οι «εξυγιαντές» με προφανή στόχο και τώρα πρέπει να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα λέει έναρξη του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου και η ΕΠΟ θέλει τελικό Κυπέλλου την… ίδια μέρα. Αν είναι δυνατόν. Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό στην διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΕΠΟ αν και κανείς δεν… έπεσε από τα σύννεφα.

Όλοι γνώριζαν ποια θα είναι η στάση της ομοσπονδίας και το «έργο» προβλήθηκε σε… επανάληψη. Καμιά ντροπή από τους «εξυγιαντές».

Τι ζητά λοιπόν η ομοσπονδία; Να αποφασιστεί αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για να γίνει ο τελικός του Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ξεκάθαρη θέση που έχει πάρει η Σούπερ Λίγκα επί του θέματος.

Μια θέση που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και εδώ άλλωστε βρίσκεται και η ουσία, καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος καλείται να παραμείνει σταθερή στην αρχική της θέση.

Καμιά μετακίνηση από πλευράς Λίγκας και καμιά αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η διοργανώτρια αρχή έχει εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέση της και αυτό πρέπει να το καταλάβει καλά η ομοσπονδία και όσοι ψήφισαν για διεξαγωγή του τελικού στις 12/9.

Είναι δεδομένο πως αυτή η απόφαση της ΕΠΟ αντίκειται σε κάθε κανονισμό αλλά και στην εντολή που είχαν δώσει η UEFA και η ΦΙΦΑ, αλλά προφανώς για τους «εξυγιαντές» πέρα βρέχει.

Θα πρέπει όμως να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας προς την ελληνική ομοσπονδία, πως δεν πρόκειται να ληφθεί απόφαση αναβολής της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Είναι υποχρέωση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος να παραμείνει σταθερή στην αρχική της θέση, απαντώντας με επιχειρήματα στους τακτικισμούς της ΕΠΟ. Καμιά αναβολή της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος από τον συνεταιρισμό και σέντρα στις 12 του μήνα.

Η ΕΠΟ έβαλε «μπουρλότο» με την χθεσινή της απόφαση, αν και όπως προαναφέραμε, όλοι περίμεναν πως θα προχωρούσε σε αυτό το «μαγειρείο» για να προκαλέσει χαοτικό κλίμα λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Η απάντηση της Λίγκας πρέπει να είναι άμεση, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την θέση της. Καμιά αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024