Συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ είχε σήμερα, Δευτέρα, στο Βερολίνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο βρισκόταν στην ατζέντα, όπως επίσης και οι εξελίξεις στην Λευκορωσία, στην Αφρική και στην Κίνα.

Στις αναρτήσεις του για τη συνάντηση ο κ. Μισέλ κάνει λόγο για πιο ισχυρή ευρωπαϊκή δράση, τη στιγμή που ο γάλλος πρόεδρος σκληραίνει την κόντρα με τον Ερντογάν, με τη Γαλλία να παίρνει ξεκάθαρη θέση κατηγορώντας την Τουρκία για «απολύτως απαράδεκτη» παραβίαση θαλάσσιου χώρου ευρωπαϊκής χώρας.

«Η ΕΕ είναι έτοιμη για διάλογο. Είναι όμως εξίσου έτοιμη να εκφραστεί με κατηγορηματικό τρόπο, μέσω κυρώσεων, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο» ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν σε ομιλία του στο Παρίσι, παρουσία του γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήταν σοβαρό σφάλμα να αφήσουμε την ασφάλειά μας στη Μεσόγειο στα χέρια άλλων».

Πιο ισχυρή ευρωπαϊκή δράση

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε στο τουίτερ: «Πίσω στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ για να συζητήσουμε το δρόμο για μια πιο ισχυρή ευρωπαϊκή δράση.»

» Η Ευρώπη πρέπει να βγει από τις σημερινές προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα -να ανανεώσουμε τις οικονομίες μας και να μειώσουμε τις συνέπειες της COVID-19.»

» Η Ευρώπη πρέπει να ενδυναμώσει το ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή για να προωθήσει τις αξίες και τα συμφέροντά της. Επίσης συζητήσαμε την κατάσταση στη Λευκορωσία, την Ανατολική Μεσόγειο, την Αφρική και την Κίνα».

Οι αναρτήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο