Την ξεκάθαρη θέση της πολιτείας μετέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ζητώντας του να σεβαστεί τους νόμους ενημερώνοντας αναλυτικά για τη θέση της Κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και την περασμένη Παρασκευή στα στελέχη της ΟΥΕΦΑ.
Ο κ. Αυγενάκης, όπως έκανε και στην εκτενή συνάντηση της περασμένης Παρασκευής με τον Διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς και άλλα στελέχη της UEFA, ενημέρωσε τον κ. Γραμμένο για τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των εκλογών της ΕΠΟ:
Ζήτησε «σεβασμό στους νόμους» και στη διάταξη που προσδιορίζει τις αρχαιρεσίες και των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας για το προσεχές δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου (άρθρο 143, ν. 4714/2020).
Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού επανέλαβε ότι επιθυμία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η επίτευξη ευρείας συναίνεσης για την αναγκαία διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στη δέσμευση των FIFA/UEFA πως την «Ολιστική Μελέτη» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με προτάσεις από βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, πρόκειται να την παραδώσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Στη συνάντηση, που διήρκεσε παραπάνω από μία ώρα σε άριστο κλίμα, έγινε επίσης αναφορά:
· στο υπό ψήφιση αθλητικό σχέδιο νόμου με τις συζητήσεις των νομικών επιτελείων ΓΓΑ-ΕΠΟ, όσο και σε αυτό που θα ακολουθήσει αμέσως μετά, με ρυθμίσεις (μεταξύ άλλων) για την προπονητική, τους προπονητές και το Ψηφιακό τους Μητρώο στη ΓΓΑ, τις Λέσχες Φιλάθλων, αλλά και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού,
· στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, όπου αναμένονται οι αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί προσφυγών, αλλά και η τελική πρόταση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL,
· στην ολοένα και ταχύτερη πρόοδο εργασιών στο «Παγκρήτιο Στάδιο» και την ετοιμότητά του, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού για πλήρη χρηματοδότηση σε οτιδήποτε χρειαστεί, προκειμένου να επιλεχθεί από την UEFAη υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του Europa Conference League Final 2022-2023».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.