Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Κόντρα Μενδώνη με Σκουρολιάκο για τις Μυκήνες

Βουλή: Κόντρα Μενδώνη με Σκουρολιάκο για τις Μυκήνες

«Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε με τρόπο ώστε να μην προκληθεί ζημία στις αρχαιότητες στις Μυκήνες», υποστήριξε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή.

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκο, για τη φωτιά στις Μυκήνες.

Η κυρία Μενδώνη ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός όχι απλώς αντέδρασε αλλά και είχε προνοήσει ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο.

«Μια φωτιά σε οποιοδήποτε αρχαιολογικό χώρο και ιδιαίτερα σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο είναι από μόνο του ένα θλιβερό γεγονός. Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό, ότι ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε με τρόπο και είχε προβλέψει τόσο, ώστε να μην προκληθεί ζημία στις αρχαιότητες του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Το κράτος αντέδρασε», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Και σημείωσε: «Είναι ατυχές το γεγονός της φωτιάς, αλλά είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία αυτού του αρχαιολογικού χώρου».

«Είμαι υπερήφανη που η φωτιά στις Μυκήνες αντιμετωπίστηκε και δεν προκάλεσε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου. Τα καμένα χόρτα, προφανώς δίνουν μια δυσάρεστη εικόνα. Αλλά ήταν καμένα χόρτα και δεν υπήρξαν ζημίες στις αρχαιότητες», είπε η Λίνα Μενδώνη απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρολιάκο, ότι είναι η υπουργός που επί των ημερών της κάηκαν οι Μυκήνες.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη θλίψη του για τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, δηλώνοντας ότι η κοινή γνώμη αναμένει απαντήσεις από τους αρμόδιους αν θα ήταν δυνατό να προλάβουμε τη φωτιά σε έναν εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης, ότι το θέαμα είναι φρικτό και πόρρω απέχει από την εικόνα εξωραϊσμού που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024