Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Oruc Reis : Ο χάρτης της νέας προκλητικής Navtex από την Τουρκία

Oruc Reis : Ο χάρτης της νέας προκλητικής Navtex από την Τουρκία

«Κόκκινο» χτύπησε η τουρκική προκλητικότητα το βράδυ της Δευτέρας, με την Άγκυρα να κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει προ ημερών, μέσω του ΥΠΕΞ της, δηλαδή την παραμονή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο για μεγάλο χρονικό διάστημα

«Κόκκινο» χτύπησε η τουρκική προκλητικότητα το βράδυ της Δευτέρας, με την Άγκυρα να κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει προ ημερών, μέσω του ΥΠΕΞ της, δηλαδή την παραμονή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εν λόγω ναυτική αγγελία (1093/20) αφορά στη χρονική περίοδο 2 Σεπτεμβρίου με 12 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε όπως και οι προηγούμενες από τον σταθμό της Αττάλειας.

Δείτε τη Navtex

Συγκεκριμένα, με τη νέα παράνομη Navtex, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή η οποία εφάπτεται, προς Βορρά, με την αμέσως προηγούμενη, άρα και εγγύτερα προς το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου και τη Ρόδο.

Δείτε τον χάρτη

Δείτε που βρισκόταν το Oruc Reis λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας

Το είχε προαναγγείλει ο Τσαβούσογλου

Η εν λόγω είδηση μόνο… έκπληξη δεν προκαλεί, αφού την είχε προαναγγέλλει το Σάββατο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι «Α Χαμπέρ».

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε τονίσει πως θα εκδίδονται «τμηματικές» Navtex για την παραμονή του τουρκικού πλοίου στην ανατ. Μεσόγειο, που θα αφορούν την κάθε περιοχή ξεχωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Όπως είχε διευκρινίσει τότε, οι πρώτες Navtex θα αφορούν έρευνες σε δυτικές περιοχές (σ.σ. περιοχές τουρκο-λιβυκού μνημονίου) και στο τέλος του 3μήνου το Oruc Reis θα πλησιάσει την (τουρκική) ηπειρωτική χώρα.

Αναφορά και από τον Ερντογάν

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του σήμερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε… έμμεσα το δικό του μήνυμα για το Oruc Reis.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Κερασούντα είπε πως «το πλοίο μας συνεχίζει τις σεισμικές ερευνητικές του δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα. Ελπίζω να ελπίζουμε να λάβουμε καλά νέα».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024