
Κοροναϊός: Ανατριχιαστική εκτίμηση- Πότε επανέρχεται όσφρηση και γεύση σε όσους παρουσίασαν νευρολογικές παρενέργειες
«Οι νευρολογικές επιπτώσεις θέλουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να περάσουν. Τα νεύρα έχουν μικρότερη δυνατότητα επανόρθωσης»
Στην εκτίμηση ότι κάποιοι που ασθένησαν από τον κοροναϊό και παρουσίασαν νευρολογικές παρενέργειες, όπως απώλεια όσφρησης και γεύσης, ίσως χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν τα νεύρα στην αρχική κατάσταση, προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Οι νευρολογικές επιπτώσεις θέλουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να περάσουν. Τα νεύρα έχουν μικρότερη δυνατότητα επανόρθωσης. Κάποιοι θα κάνουν χρόνια για να επανέλθει (πχ όσφρηση και γεύση). Θα είναι όμως λίγα τα περιστατικά», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως «η επιδημία ήρθε για να μείνει αρκετό χρονικό διάστημα. Περιμένουμε το εμβόλιο για να χαλαρώσουμε λίγο. Προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βοηθάμε την οικονομική δραστηριότητα».
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε ακόμη για την τηλεργασία στον Alpha 989 και σημείωσε ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα πολλές εργασίες δεν μπορούν να συνεχιστούν μέσω της τηλεργασίας, όπως τα επαγγέλματα του τουρισμού.
Ο ίδιος μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων, που αναμένεται να αποφασιστεί στη σημερινή τηλεδιάσκεψη και να ανακοινωθεί αύριο, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «αμφιταλαντεύεται», αν πρέπει να ανοίξουν 7 ή 14 Σεπτεμβρίου και περιμένει να ακούσει τη θέση των παιδιάτρων».
- Δεν θα γίνουν εκλογές το φθινόπωρο επιμένει ο Μητσοτάκης – Γενικόλογες υποσχέσεις για παροχές
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή
- Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται έως τέλη Αυγούστου
- Πελίστρι: «Δεν εξέτασα πρόταση για να φύγω από τον Παναθηναϊκό»
- Δήμιοι και δεσμοφύλακες
- H ηδονιστική και πολιτική δόξα των βραδινών εξόδων – Από τους κήπους αναψυχής του 18ου αιώνα στο dance floor
