Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζέεχοφερ: Απαράδεκτα έκτροπα όσα συνέβησαν στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο

Ζέεχοφερ: Απαράδεκτα έκτροπα όσα συνέβησαν στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο

Η θέα «εξτρεμιστών και ταραχοποιών» να προσπαθούν να εισέλθουν με τη βία στο κτίριο του Ράιχσταγκ (του γερμανικού κοινοβουλίου), «του συμβολικό κέντρο της δημοκρατίας μας», είναι «απαράδεκτη», τόνισε Ζέεχοφερ μιλώντας στην εφημερίδα Bild

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτα» έκτροπα όσα εκτυλίχθηκαν χθες Σάββατο στο Βερολίνο στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης κατά των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας covid-19, στη διάρκεια της οποίας έγιναν 300 συλλήψεις και μία απόπειρα κατάληψης του κοινοβουλίου.

Η θέα «εξτρεμιστών και ταραχοποιών» να προσπαθούν να εισέλθουν με τη βία στο κτίριο του Ράιχσταγκ (του γερμανικού κοινοβουλίου), «του συμβολικό κέντρο της δημοκρατίας μας», είναι «απαράδεκτη», τόνισε Ζέεχοφερ μιλώντας στην εφημερίδα Bild.

Χθες Σάββατο βράδυ πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές έσπασαν τα κάγκελα ασφαλείας και ένα μπλόκο της αστυνομίας και ανέβηκαν τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο του Ράιχσταγκ. Οι δυνάμεις της τάξης τους εμπόδισαν την τελευταία στιγμή να εισέλθουν στο κτίριο, κάνοντας χρήση σπρέι για να διαλύσουν το πλήθος, ενώ προχώρησαν και σε πολλές συλλήψεις.

Βεβαίως «οι διαφορετικές απόψεις» είναι «ένα χαρακτηριστικό της καλής λειτουργίας της κοινωνίας μας», παραδέχθηκε ο συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών, όμως η ελευθερία του συναθροίζεσθε «φτάνει στα όριά της όταν καταπατώνται οι κανόνες», πρόσθεσε.

Συνολικά στη διαδήλωση αυτή συμμετείχαν 38.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, διπλάσιος αριθμός από αυτόν που αναμενόταν. Περίπου 300 συνελήφθησαν στη διάρκεια συμπλοκών με την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων, τα οποία εκτιμούν ότι καταπατούν τις ελευθερίες του.

«Σταματήστε τη δικτατορία του κοροναϊού»

Με τίτλο «γιορτή της ελευθερίας και της ειρήνης», η συγκέντρωση στο Βερολίνο, στην οποία μετείχαν «ελεύθερα σκεπτόμενοι» πολίτες, αντιεμβολιαστές, συνωμοσιολόγοι ή και υποστηρικτές της άκρας δεξιάς, ήταν η δεύτερη του είδους που πραγματοποιήθηκε μέσα σε έναν μήνα.

Σχεδόν 20.000 πολίτες είχαν συγκεντρωθεί την 1η Αυγούστου στο Βερολίνο σε αντίστοιχη διαδήλωση. Και οι δύο διαλύθηκαν από την αστυνομία λόγω μη τήρησης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Διοργανωτής της διαδήλωσης είναι ο Μίχαελ Μπάλβεγκ, ένας επιχειρηματίας στον τομέα της πληροφορικής, που δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο πολιτικό χώρο και είναι επικεφαλής του κινήματος Querdenken-711 (Σκεπτόμενοι αντικομφορμιστές-711) που πρωτοεμφανίστηκε στη Στουτγάρδη.

Οι υποστηρικτές του έχουν εξεγερθεί κατά της «δικτατορίας» των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, τα οποία θεωρούν ότι καταπατούν τις ελευθερίες τους. Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Οκτώβριο.

Στη χθεσινή διαδήλωση πολλοί ήταν αυτοί που κρατούσαν ακροδεξιά σύμβολα, αλλά και πανό που έγραφαν «Σταματήστε την τρέλα του κορονοϊού» και «Σταματήστε τη δικτατορία του κορονοϊού».

Ο Μπάλβεγκ απευθύνθηκε στο πλήθος από τη Στήλη της Ελευθερίας και ζήτησε να αρθούν αμέσως όλοι οι περιορισμοί που έχουν υιοθετηθεί λόγω της πανδημίας, αλλά και την παραίτηση της κυβέρνησης Μέρκελ.

Ομιλία εκφώνησε και ο ανιψιός του εκλιπόντος πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι.

Ο Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι –ένας δικηγόρος , ακτιβιστής υπέρ του περιβάλλοντος και αντιεμβολιαστής—καταφέρθηκε εναντίον της ανάπτυξης του δικτύου 5G, προειδοποίησε για την κρατική παρακολούθηση και επιτέθηκε στον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος στηρίζει την ανάπτυξη εμβολίων.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024