Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το στούντιο «TRIAS Architects» δημιουργεί υπερ-σύγχρονο μπανγκαλόου και εντυπωσιάζει

Το στούντιο «TRIAS Architects» δημιουργεί υπερ-σύγχρονο μπανγκαλόου και εντυπωσιάζει

Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν και υλικά από προηγούμενο μπανγκαλόου που ήταν εκεί το 1940

Ένα σύνολο τριών μπανγκαλόου με επένδυση από ξύλο από το TRIAS Architects studio σχηματίζει το λεγόμενο «Three Piece House» στο Stockton της Αυστραλίας, το οποίο κατασκευάστηκε σε μια βάση από τούβλα για να προστατεύεται από τη θάλασσα.

Το TRIAS Architects με έδρα το Σίδνεϊ σχεδίασε το Three Piece House για μια οικογένεια στη Νέα Νότια Ουαλία ως μια απλή μονοκατοικία κοντά στην ακτή, σύμφωνα με πληροφορίες από το dezeen.

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός

Όλο το συγκρότημα των κτηρίων ενοποιείται από υλικά που το στούντιο αρχιτεκτονικής περιγράφει ως «στιβαρά, ανθεκτικά και ακατέργαστα».

Οι κατασκευές έχουν μια κυματοειδή εμφάνιση που έρχεται σε αντίθεση με τη σκούρα κόκκινη βάση τους, την οποία επέλεξαν οι αρχιτέκτονες για να ταιριάξουν με το χρώμα που έχουν τα διερχόμενα πλοία (επειδή έχουν κόκκινες αποχρώσεις που είναι σκουριασμένες).

Όλα αυτά τα τούβλα ανακτήθηκαν από ένα μπανγκαλόου της δεκαετίας του 1940 που κάποτε καταλάμβανε τον χώρο και αποτελούσαν όχι μόνο τη βάση αλλά και τα στοιχεία του δαπέδου και των επίπλων.

«Αυτή η χειρονομία είναι εγγενώς βιώσιμη», δήλωσε το στούντιο αρχιτεκτονικής. «Το νέο σπίτι στηρίζεται πάνω στα οστά του κτηρίου πριν από αυτό».

Είναι τρεις κτηριακές μονάδες που περιέχουν κρεβατοκάμαρες, χώρους καθιστικού και στούντιο. «Το κύριο σπίτι αποτελείται από δύο μικρότερα -κτήρια-, ένα για διαβίωση και ένα για ύπνο», εξήγησε το στούντιο αρχιτεκτονικής.

Ένα studio βρίσκεται ξεχωριστά στα βόρεια του κεντρικού σπιτιού και στην άλλη πλευρά βρίσκεται ένας κήπος ανάμεσα σε όλους αυτούς τους χώρους, σχηματίζοντας δύο αυλές.

«Οι δύο κύριες αυλές έχουν διαφορετικό αρχιτεκτονικό «χαρακτήρα»: η μία έχει πιο εξωστρεφή απεύθυνση και είναι πιο δημόσια, η άλλη πιο εσωστρεφή και ιδιωτική», προσέθεσε το στούντιο.

Οι εσωτερικοί χώροι δεν έχουν γλαφυρά αρχιτεκτονικά στοιχεία, χαρακτηρίζονται από συμπαγείς αναλογίες αλλά ψηλές οροφές, προσεκτικά επιλεγμένα ανοίγματα και γωνιακά παράθυρα που δημιουργούν σύνδεση με τους γύρω κήπους.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024