Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φουτουριστική αρχιτεκτονική βγαλμένη από τα παραμύθια

Φουτουριστική αρχιτεκτονική βγαλμένη από τα παραμύθια

Παρά το γεωμετρικό σχήμα ενός νέου συνεδριακού κέντρο που επιπλέει σε λίμνη και τη φουτουριστική όψη του, είναι εμφανείς οι αναφορές στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική με τις κεκλιμένες στέγες και τις αυλές που φιλοξενούν διαμορφωμένο φυσικό τοπίο

Ένα νέο συνεδριακό κέντρο που επιπλέει σε μια γραφική λίμνη, ακριβώς δίπλα από το αεροδρόμιο Τσενγκντού Τιανφού στην πόλη Τσενγκντού, πρωτεύουσα της κινεζικής επαρχίας Σιτσουάν, προτείνει το αρχιτεκτονικό γραφείο Mars Studio.

Παρά το γεωμετρικό σχήμα του και τη φουτουριστική όψη του, είναι εμφανείς οι αναφορές στην αρχαία κινεζική αρχιτεκτονική με τις κεκλιμένες στέγες και τις αυλές που φιλοξενούν διαμορφωμένο φυσικό τοπίο.

Η πρόσοψη του κτίσματος είναι «υφασμένη» με μασίφ ξύλο και γυαλί, με τα δύο υλικά να κατανέμονται ρυθμικά και βαθμηδόν, ωσάν να είναι ρυτίδες στο νερό, κατοπτρίζοντας τη γύρω φύση.

Η λαμπυρίζουσα επιφάνεια της λίμνης και το πυκνό δάσος αντανακλώνται στο γυαλί, λες και τυπώνεται πάνω στο κτήριο το ποιητικό φυσικό τοπίο.

Η σύλληψη ήταν μια πνευματική αστική νήσος, προέκταση του πυκνού δάσους, η οποία θα καλεί ντόπιους και επισκέπτες από όλον τον κόσμο να συγκεντρωθούν, να επικοινωνήσουν και μαζί να παρατηρήσουν τη λίμνη, να απολαύσουν το ελαφρύ αεράκι, και τον ήλιο στις ευρύχωρες βεράντες του κάθε ορόφου.

Στο κέντρο της νήσου, συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακό κέντρο και πολυχώρος.

Στην περιφέρεια, αίθουσα για παρουσιάσεις, αίθουσα για συνέδρια, ένα μικρό θέατρο, κινηματογράφος και εστιατόριο.

Τα τμήματα του κτιρίου επικοινωνούν το ένα με το άλλο είτε με εσωτερικό διάδρομο είτε με εξωτερική γέφυρα. Ανάμεσά τους, αυλές με διαμορφωμένο φυσικό τοπίο, οι οποίες προσθέτουν πνευματικότητα στο όλο σχέδιο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024