Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρβιτσιώτης : Η Ευρώπη με δυνατή φωνή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης : Η Ευρώπη με δυνατή φωνή στέκεται δίπλα στην Ελλάδα

«Όταν θα τα βάζεις με την Ελλάδα θα βρίσκεις απέναντί σου υψωμένα τείχη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούμε. Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε τουρκική πρόκληση», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Η Ελλάδα έχει στείλει μήνυμα στην Τουρκία και σε θάλασσα και σε αέρα και το έστειλε και στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι εδώ δεν παίζουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι».

«Όταν θα τα βάζεις με την Ελλάδα θα βρίσκεις απέναντί σου υψωμένα τείχη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούμε. Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε τουρκική πρόκληση», πρόσθεσε.

Η Ευρώπη, με δυνατή φωνή, στέκεται δίπλα στην Ελλάδα

Σχολιάζοντας το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισήμανε ότι η Ευρώπη, με δυνατή φωνή, στέκεται δίπλα στην Ελλάδα, με το πλαίσιο κυρώσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα να είναι μια καλή βάση για τις συζητήσεις σε επίπεδο, πλέον, ηγετών.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα συνεχίσουν οι σχέσεις της να είναι ομαλές αν συνεχίσει αυτή την προκλητική στάση», υπογράμμισε και χαρακτήρισε «ηχηρές» τις δηλώσεις Μέρκελ – Μακρόν.

Σημείωσε, ακόμη, πως η Τουρκία έχει μπει πλέον σε καθεστώς διεθνούς απομόνωσης, ιδιαίτερα, δε, μετά από τις επαφές του Τούρκου Προέδρου με τους ηγέτες της ΧΑΜΑΣ, οργάνωση που τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024