Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρης : Έχασε το παιχνίδι, κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στη Σάλκε

Άρης : Έχασε το παιχνίδι, κέρδισε τις εντυπώσεις απέναντι στη Σάλκε

Η ομάδα του Ένινγκ πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της φιλικής ήττας (1-0) από τη Σάλκε στην Αυστρία

Στο πιο δύσκολο τεστ ,στα πλαίσια της προετοιμασίας του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Άρης πήρε άριστα. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 από τη Σάλκε στο φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία, η απόδοση της όμως ήταν εντυπωσιακή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Άρης είχε τις σημαντικότερες ευκαιρίες του αγώνα, ενώ δεν του δόθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Φετφατζίδη. Το τρικ του Ένινγκ με τον Σάκιτς στα χαφ του βγήκε απόλυτα, με τον Άρη να πιέζει ψηλά και να εμποδίζει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της Σάλκε. Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Λόπεθ με τη φανέλα του Άρη, με τον Ισπανο επιθετικό να δείχνει καλά στοιχεία. Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για να βγουν οριστικά συμπεράσματα,  όμως ο Άρης δείχνει να βαδίζει σε σωστό δρόμο.

Πίεση ψηλά

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3, τον Ρόουζ στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, τον Μπαγκαλιάνη ως παρτενέρ του Ντατκοβιτς στα στόπερ και τον Σάκιτς να πλαισιωνει τους Τζέγκο και Σάσα στα χαφ. Ο Γερμανός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά την άμυνα της Σάλκε, κάτι που εφάρμοσαν με επιτυχία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της γερμανικής ομάδας.

Το χαμένο τετ α τετ

Ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό του αγώνα. Μετά απο πάσα του Φετφατζίδη, ο Μανσίνι ξέφυγε με τη ταχύτητα του από τους αμυντικούς της Σάλκε και βγήκε τετ α τετ με τον Φάρμαν,   όμως από πολύ ευνοϊκή θέση δεν πλασαρε σωστά και ο τερματοφύλακας της γερμανικής ομάδας μπλόκαρε τη μπάλα.

«Έπνιξε» πέναλτι ο Κοστάσεβιτς

Ο Άρης, πάντως,  θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 27′, αν ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έκλεινε τα μάτια σε καθαρό πέναλτι πάνω στον Φετφατζίδη, που απέφυγε τον Κάμπακ μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον παίκτη της γερμανικής ομάδας να τον πατάει και να τον ρίχνει στο έδαφος. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Άρης θα χάσει ακόμα μια καλή ευκαιρία, οταν ο Γκάνεα με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Φάρμαν.

Έσωσε την Σάλκε ο Φέρμαν

O Άρης ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και συνέχισε και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της Σάλκε. Στο 45′  μετά από σέντρα του Φετφατζίδη από δεξιά, ο Ρόουζ έπιασε τη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Φέρμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, σώζοντας την εστία του.

Ψυχρολουσια και οι  χαμένες  ευκαιρίες των Φετφα και Μανσίνι

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όμως η Σάλκε ήταν αυτή που ξεκίνησε με γκολ το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Ο Κουτούκου με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε τρεις  παίκτες του Άρη και πλασαρε εύστοχα τον Κουέστα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του στο 47ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Φετφατζίδης με ατομική ενέργεια απέφυγε τρεις αντιπάλους και πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Φέρμαν απέκρουσε σωτηρία τη μπάλα με το πόδι. Ο τερματοφύλακας της Σάλκε έσωσε την εστία του και στο 57ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, ο Μανσίνι με καρφωτή κεφαλιά έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση.

Πρώτη του Λόπεθ

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, έστω και σε ανεπίσημο παιχνίδι, έκανε στο φιλικό με τη Σάλκε ο Κρίστιαν Λόπεθ. Ο Ενινγκ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Ισπανο επιθετικό, τον οποίο πέρασε ως αλλαγή στο 61ο λεπτό στη θέση του Μανσίνι. Ο Λόπεθ έδωσε αρκετες μάχες και ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος, χρειάζεται όμως σίγουρα χρόνο ακόμα, καθώς έχει κάνει μόνο λίγες προπονήσεις με την νέα του ομάδα. Ακόμα, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Μπερτόλιο.  Με τις πολλές αλλαγές που έγιναν στα τελευταία λεπτά χάθηκε ο ρυθμός του αγώνα, με τους παίκτες του Άρη, πάντως να προσπαθούν μέχρι το τελευταίο λεπτό να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

Σάλκε (Ν. Βάγκνερ): Φάρμαν, Μεντίλ, Καμπάκ, Νάστασιτς, Ουθ, Σερντάρ, Μπεντάλεμπ (46′ Κουτούκου)  Μερκάν, Ρούντι, Ματόντο, Αμλέρς

ΑΡΗΣ (Μ.Ενινγκ): Κουέστα, Ρόουζ(61’Μαρμαρίδης),Μπαγκαλιάνης(75′ Δεληζήσης),Ντατκοβιτς, Γκάνεα (61′ Σεγκέργκης) , Τζεγκο, Σάκιτς (61′ Μπερτόλιο), Σάσα, Φετφατζίδης(75′ Μαρτίνες), Γκάμα, Μανσίνι (61′ Λόπεθ)

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024