Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τώρα χορεύουν όλοι στο ρυθμό του Ολυμπιακού

Τώρα χορεύουν όλοι στο ρυθμό του Ολυμπιακού

Στον ΕΣΑΚΕ περιμένουν σαν Μεσσία τον Ολυμπιακό, σε μία χρονιά περίεργη και με την ΕΡΤ να θέτει βέτο πως μόνο με τους Ερυθρόλευκους μαζί θα πέσει… ζεστό χρήμα

Στον ΕΣΑΚΕ τα πράγματα κάθε μέρα έχουν και ξεχωριστό ενδιαφέρον. Να μην πλήττουμε μωρέ…

Τα έχουμε πει, τα έχουμε γράψει και τα γράφουμε καθημερινά από εδώ μέσα, με τον Γιώργο Κογκαλίδη να είναι πιο ειδικός επί του θέματος.

Στην Basket League τα πάντα κρέμονται από μία λεπτή κλωστή. Με ομάδες που πανηγυρίζουν επειδή απέκτησαν φορολογική ενημερότητα (τι έγινε που έχουν BAN και δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα;), με άλλες που αποκτούν παίκτες με 10 και κάτι χιλιάδες ετησίως και με άλλες που ήδη έχουν εκδηλώσει αδυναμία να βρεθούν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Ενώ ο βασικός χορηγός αγνοείται, με την ΕΚΟ να έχει ρίξει κατά πολύ το ποσό που θα διαθέσει για τις ομάδες, την ώρα πάντως που στοιχηματική εταιρεία σκέφτεται να επενδύσει στο προϊόν. Σε ποιο προϊόν θα μου πείτε. Αυτό είναι ακόμα μία άλλη ιστορία.

Το ποτήρι όμως αναγκαστικά θα το πιουν όλοι στην λίγκα, ακόμα και αν είναι πικρό.

Ο ΕΣΑΚΕ διαπραγματεύεται με την ΕΡΤ για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Τα τηλεοπτικά εξάλλου είναι το «Α και το Ω» για μία λίγκα, ώστε να μπορέσουν να έχουν έσοδα οι ομάδες και να γνωρίζουν πως ότι και να συμβεί κάποια λεφτά θα μπουν στα ταμεία τους. Παράλληλα με τον κορωνοϊό να μην μας… αποχαιρετά, όλο και λιγοστεύουν οι πιθανότητες για κόσμο στα γήπεδα, άρα και εισιτήρια.

Επιστρέφοντας όμως στο θέμα μας, η δημόσια τηλεόραση διαπραγματεύεται με την λίγκα για τριετές συμβόλαιο λέει. Το πιο ωραίο στην υπόθεση όμως;

Στο πλάνο της ΕΡΤ είναι και ο Ολυμπιακός. Με τις ομάδες της Basket League να αγωνιούν για την απόφαση των Ερυθρόλευκων αναφορικά με το τι θα κάνουν την σεζόν 2021-22.

Ο λόγος; Ο απλούστατος. Λεφτά…

Ζεστά λεφτά που θα περάσουν στα ταμεία τους καθώς θα αυξηθεί απευθείας το συμβόλαιό τους σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ανέβει κατηγορία. Όσο και αν ήθελαν φέτος να συμβεί αυτό, ο… ανώτατος (που μετράει… μήνες στην προεδρεία) τους χάλασε τα σχέδια, καθώς αποφάσισε να μην ανέβει καμία ομάδα στην κατηγορία. Όπως καις στις υπόλοιπες που ψυχορραγούν.

Και εκείνοι; Ακόμα και τώρα, που η κλεψύδρα αδειάζει και με την άμμο να λιγοστεύει, παραμένουν και πάλι… σούζα. Προσοχή, άκαμπτοι.

Ας μην επεκταθώ. Ήρθε η ώρα που στον Ολυμπιακό νιώθουν πιο δικαιωμένοι από ποτέ για αυτό το «Μέχρι Τέλους που αποφάσισαν σχετικά με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το περιφρονητικό 13-1 που έγινε… σημαία για πολλούς, το είδαμε γραμμένο και γιορτάστηκε από όσους πίστευαν – ή απλά το διατυμπάνιζαν για τους δικούς τους λόγους – πως η Α1 δεν θα χαθεί χωρίς τον Ολυμπιακό.

Το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών (αυτά ακούγαμε ρε διάολε…) είναι αυτήν την στιγμή με μηδαμινά έσοδα και τις ομάδες έτοιμες να «σκάσουν» οικονομικά. Όχι λόγω της πανδημίας που σόκαρε παγκοσμίως κάθε τι αθλητικό.

Αλλά εξαιτίας της υπεροψίας που άπαντες είχαν και πάνω από όλα του φόβου να εναντιωθούν σε αυτούς που τους ήλεγχαν.

Ψέματα είναι; Ο Ολυμπιακός εξ αρχής ήταν ο εχθρός. Και στην Α2 τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για τους Ερυθρόλευκους. Αυτό δεν ήταν το… ποίημα;

Στο δια ταύτα όμως γιατί κουράζω και δεν το θέλω και δεν είναι ο σκοπός μου αυτός.

Ήρθε η στιγμή που άπαντες στον ΕΣΑΚΕ χορεύουν στον ρυθμό του Ολυμπιακού. Που περιμένουν την απόφασή του και νιώθουν ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι απόλυτα μεταβατική. Που θα κάνουν… τούμπες εάν ανέβει αγωνιστικά κατηγορία και θα περιμένουν σαν Μεσσία την ομάδα του Πειραιά για να αγωνιστεί και πάλι στα μεγάλα σαλόνια.

Έτσι είναι η ζωή. Ότι σπέρνεις θερίζεις. Και η μισαλλοδοξία αλλά και η κουτοπονηριά έχει συνέπειες….

Οι μεγάλες αποφάσεις χρειάζονται γερό στομάχι και από αυτόν τον «πόλεμο» του τελευταίου χρόνου, ο μοναδικός που βγαίνει αλώβητος είναι ο Ολυμπιακός.

Κανείς άλλος…

Υ.Γ. Τουλάχιστον υπάρχει κόσμος που τα γράφει επώνυμα. Έχει ψηλά το κεφάλι του και δεν φοβάται να πει την άποψή του. Δεν κρύβεται και δίνει τη μάχη του. Χωρίς χαρακτηρισμούς και υπόλοιπες εξυπνάδες. Στο… παρκέ όλα κρίνονται. Εξάλλου υπάρχουν νοήμονες άνθρωποι που καταλαβαίνουν.

Αλλά από την άλλη ξέρεις κάτι; Φαίνεται η ενόχληση και το άγχος. Με το επίπεδο. Αυτά και άλλα πολλά στην πορεία.

Sports in

Η «τρέλα» του Άγγλου σπίκερ στον θρίαμβο της Κ19 του Ολυμπιακού (vid)

Η Κ19 του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης «τρελαίνοντας» τους πάντες. Ακόμη και τον Άγγλο σπίκερ που έκανε την περιγραφή και εκστασιάστηκε με την ομαδάρα των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024