Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: «Λάθος μήνυμα» να μην είναι η Τουρκία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ

ΥΠΕΞ Λουξεμβούργου: «Λάθος μήνυμα» να μην είναι η Τουρκία υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ

Αντίθετος με την ιδέα της άρσης του καθεστώτος της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διατυπωθεί από την Αυστρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν 'Ασελμπορν.

Αντίθετος με την ιδέα της άρσης του καθεστώτος της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διατυπωθεί από την Αυστρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν ‘Ασελμπορν, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πολιτικό σφάλμα και το λάθος μήνυμα προς τους πολίτες της Τουρκίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημοκρατία στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. ‘Ασελμπορν, προσερχόμενος νωρίτερα σήμερα στο ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται από χθες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Το αντιλαμβάνεται κανείς, «όταν βλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη ή τον κόσμο στους δρόμους της Σμύρνης (…) δεν πρέπει να το κάνουμε από σεβασμό στην κοινωνία των πολιτών της Τουρκίας, οι οποίοι δεν είναι όλοι άνθρωποι του ΑΚΡ (σσ. του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν)», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου και πρόσθεσε ότι κανένα κράτος – μέλος της ΕΕ εκτός της Αυστρίας δεν στηρίζει μια τέτοια προοπτική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024