Παραβίαση του διεθνούς δικαίου είδε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ από την κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην κυπριακή επικράτεια, ασκώντας έντονη κριτική.

Ο «πρωθυπουργός» στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ, άσκησε κριτική κατά της κοινής άσκησης της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, ισχυριζόμενος ότι τέτοια κίνηση αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου (κεντρική φωτογραφία από aa.com.tr).

Η ακτογραμμή… του ψευδοκράτους

Η ακτογραμμή της Τουρκίας στην περιοχή, είπε, εκτείνεται στα 1800 χιλιόμετρα, ενώ και το ψευδοκράτος έχει ακτογραμμή, όπως υποστήριξε, και πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη.

Είπε ακόμη ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν μπορεί να υπογράφει ή να είναι μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας ή συνεταιρισμού χωρίς την συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς που αποτελεί το ένα από τα δύο ίσα μέρη στο νησί.

Ανέφερε ότι η Κύπρος έχει τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και μόνο αυτές έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στην περιοχή, και όχι η Γαλλία ή άλλη χώρα.

«Δοκιμάζουν πώς να νικήσουν… ;»

«Γιατί να κάνουν αυτήν την άσκηση έτσι ξαφνικά; Τί προσπαθούν να αποδείξουν; Μήπως να δοκιμάσουν πώς να νικήσουν την Τουρκία σε περίπτωση πολέμου;» ρώτησε.

Μια πολεμική σύρραξη δεν θα είναι υπέρ κανενός, εμείς είμαστε υπέρ της ειρήνης, είπε.

Διερωτήθηκε ποια είναι τα κίνητρα πίσω από την παρουσία της Γαλλίας και της Ιταλίας στην περιοχή, λέγοντας ότι η εγγύτητα της Τουρκίας στο νησί και η επιρροή της δεν τίθεται αμφισβήτησης.

Ισχυρίστηκε ότι κάποιες χώρες της ΕΕ εργάζονται για να αποδυναμώσουν την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι αυτές οι ενέργειες, υπό την ηγεσία της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων, όπως είπε, έρχεται σε αντίθεση με το δίκαιο και τους νόμους.

«Το ηθικό έχει αναπτερωθεί»

Το ηθικό του ψευδοκράτους, συνέχισε, έχει αναπτερωθεί μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου από την Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα.

Και κατέληξε, λέγοντας «ελπίζω να έχουμε την ίδια επιτυχία και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr