Κοροναϊός : Οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πανδημία που καλπάζει
Την ώρα που το δεύτερο κύμα κοροναϊού συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στη χώρα, με τα κρούσματα να αυξάνονται και τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, θα ζήσουμε σύντομα τα χειρότερα.
Την ώρα που το δεύτερο κύμα κοροναϊού συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του στη χώρα, με τα κρούσματα να αυξάνονται και τη μαύρη λίστα των θυμάτων να μεγαλώνει διαρκώς, οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, θα ζήσουμε σύντομα τα χειρότερα.
Η αγωνία των ασθενών, οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο κι οι εφιαλτικές προβλέψεις για 2.000 κρούσματα την ημέρα, συμπυκνώνουν το κουβάρι των εξελίξεων.
Εφιαλτικές προβλέψεις για 2.000 κρούσματα την ημέρα
Σε έρευνα του Αριστοτελείου πανεπιστημίου η ανάλυση των δεδομένων, υπολογίζει τους ρυθμούς εξάπλωσης της νόσου τους επόμενους μήνες. Για τον Οκτώβριο η πρόβλεψη κάνει λόγο για 200 με 260 κρούσματα ημερησίως. Τον Νοέμβριο προβλέπεται επιδείνωση με 410 κρούσματα ανά 24ωρο, ενώ τον Δεκέμβριο το ΑΠΘ κάνει λόγο ακόμα και για 2.000 κρούσματα την ημέρα.
Για την ώρα το ΕΣΥ που δοκιμάζεται αντέχει. Ωστόσο, οι ειδήσεις για τα νέα κρούσματα προκαλούν ανησυχία. Στη Ζάκυνθο νόσησαν 11 Βρετανοί τουρίστες που πλέον επέστρεψαν στο Πλίμουθ της Αγγλίας.
Στην Καστοριά διαγνώστηκε θετικός ένας διασώστης του ΕΚΑΒ που μπήκε σε καραντίνα και στην Κρήτη, μια έγκυος και ο σύζυγός της από τη Γαλλία, που έκαναν διακοπές, μπήκαν στη λίστα των ασθενών.
Οι επιστήμονες που παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας επισημαίνουν ότι τα τεστ που γίνονται καθημερινά είναι χιλιάδες και για την ώρα η αναλογία με τα θετικά κρούσματα μικρή.
- Σπουδαίο ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκη κορυφής
- Όλοι έχουμε μυστικά, αλλά πώς μας επηρεάζουν;
- Εντείνονται οι ανηλεείς επιθέσεις σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Κοντά σε εκλογή νέου ανώτατου ηγέτη το Ιράν
- Νέες επιθέσεις στις χώρες του Κόλπου: Τρεις τραυματίες στο Μπαχρέιν, πλήγμα σε υποδομές στο Κουβέιτ
- Γυναίκες σε… μέχρι χθες ανδροκρατούμενα «κάστρα»
- Grand Prix Αυστραλίας: Ο Τζορτζ Ράσελ πήρε την πρώτη νίκη της σεζόν στη Formula 1


