Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς, δηλώνει το Ισραήλ

Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς, δηλώνει το Ισραήλ

Μετά την οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Χαμάς, την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει και το Ισραήλ, καταγγέλλοντας ότι η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς.

Μετά την οργισμένη αντίδραση των ΗΠΑ για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Χαμάς, την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει και το Ισραήλ, καταγγέλλοντας ότι η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς.

Η αντίδραση αυτή έρχεται μετά την σκληρή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα, στην οποία μάλιστα προειδοποιούσε την Τουρκία για απομόνωσή της από τη διεθνή κοινότητα.

Άμεση ήταν η απάντηση της Τουρκίας η οποία κατηγόρησε τις ΗΠΑ για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ισραήλ.

Ισραήλ: Διόλου φιλικό βήμα

Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε 12 μέλη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης, κάνοντας λόγο για «ένα διόλου φιλικό βήμα», το οποίο η κυβέρνησή του θα θέσει σε Τούρκους αξιωματούχους.

Μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με ηγετικά στελέχη της Χαμάς που επισκέπτονταν την Τουρκία, ο επιτετραμμένος του Ισραήλ Ρόι Γκιλάντ δήλωσε ότι η χώρα του είχε πει ήδη πέρυσι στην Τουρκία ότι η Χαμάς πραγματοποιεί «δραστηριότητα που σχετίζεται με την τρομοκρατία» στην Κωνσταντινούπολη. αλλά η Τουρκία δεν έλαβε μέτρα.

Οι δύο χώρες είχαν μια πικρή διαμάχη τα τελευταία χρόνια, παρά τους ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς, απελαύνοντας πρεσβευτές το 2018.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει καταδικάσει επανειλημμένα την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης καθώς και τη μεταχείριση που επιφυλάσσει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ έχει αποδείξεις

Ο Γκιλάντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξεις ότι η Τουρκία χορήγησε διαβατήρια και ταυτότητες σε μέλη της Χαμάς, της παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Γάζα και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μερικοί βρίσκονται στη διαδικασία, μερικοί έλαβαν τα έγγραφα αλλά μιλάμε για περίπου μια δωδεκάδα», δήλωσε.

«Έχουμε ήδη ένα έγγραφο, αντίγραφο του οποίου θα παρουσιάσουμε στην κυβέρνηση», δήλωσε.

«Κρίνοντας από την τελευταία εμπειρία που είχαμε παρουσιάζοντας ένα χαρτοφυλάκιο καλά θεμελιωμένο στην κυβέρνηση… και μη λαμβάνοντας καμιά απάντηση, πρέπει να πω ότι δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι κάτι θα γίνει αυτή τη φορά».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για να σχολιάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024