Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγή του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας κατά της απόφασης για την Oil One

Προσφυγή του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας κατά της απόφασης για την Oil One

Κάτοικοι και φορείς υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος νομιμοποιεί πλέον, εκτός από τη ρύπανση της ξηράς, και τη μόλυνση της θάλασσας.

Προσφυγή κατά της απόφασης για την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας Oil One, που δίνει στην εταιρία το δικαίωμα να ρίχνει απόβλητα στη θάλασσα, κατέθεσε ο Δήμος Δραπετσώνας. Κάτοικοι και φορείς υπογραμμίζουν ότι η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος νομιμοποιεί πλέον, εκτός από τη ρύπανση της ξηράς, και τη μόλυνση της θάλασσας.

Νέα μάχη για να μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση στη Δραπετσώνα δίνουν κάτοικοι και φορείς. Ο Δήμος κατέθεσε προσφυγή εναντίων της απόφασης που δίνει το δικαίωμα στην Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη να ρίχνει απόβλητα στη θάλασσα και να ρυπαίνει εκτός από την ξηρά και το Σαρωνικό.

«Με την απόφαση του ΥΠΕΝ δημιουργείται μεγαλύτερη ανησυχία στους κατοίκους για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στην πόλη μας αφού η εταιρεία έχει πλέον τη δυνατότητα να διοχετεύσει στη θάλασσα σε «έκτακτες περιπτώσεις» τα απόβλητά της, ενώ μέχρι τώρα είχε την υποχρέωση να τα διοχετεύει μέσω του δικτύου της ΕΥΔΑΠ για επεξεργασία στην Ψυττάλεια και μάλιστα με την προϋπόθεση συγκεκριμένων ορίων».

Πολλές φορές ρυπογόνες ουσίες και οσμές προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους μαθητές του δευτέρου δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας και όπως προκύπτει από τις μετρήσεις του Δημόκριτου, υπεύθυνη είναι η Oil One.

Οι κάτοικοι έχουν πραγματοποιήσει πορείες διαμαρτυρίας από την περιοχή των Λιπασμάτων, μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Oil One, και ζητούν να ζήσουν σε μια πόλη χωρίς ρύπανση.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024