Νέες αποκαλύψεις για το περιβαλλοντικό έγκλημα της Οil Οne στη Δραπετσώνα φέρνει στο φως το in.gr.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ του αιτήματος της βιομηχανικής μονάδας να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα, αλλά ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωνε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Tην ώρα που κινδυνεύει η υγεία χιλιάδων ανθρώπων από τους επικίνδυνους ρύπους της Oil One στη Δραπετσώνα και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη από τις ενοχλητικές οσμές, οι αποκαλύψεις του in.gr προκαλούν αγανάκτηση και πολλά ερωτήματα. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε γνωμοδοτήσει θετικά υπέρ του αιτήματος της εταιριας να διοχετεύει επεξεργασμένα απόβλητα στη θάλασσα!

«Είναι αν μη τι άλλο πρόκληση. Ενώ περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα του δήμου – έχουμε καταθέσει τροπολογία που ζητά τη μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων -, βλέπουμε αντί για απάντηση μία ακόμη διευκόλυνση προς τη συγκεκριμένη επιχείρηση που θα δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα στο μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος στο MEGA.

Στις 28 Ιουλίου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της ΑΕΠΟ (των περιβαλλοντικών όρων δηλαδή) της εταιρείας Oil One, συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη.

H εταιρεία έχει τη δυνατότητα, εάν μείνει σε ισχύ η απόφαση, διότι υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοσή της, να ρίχνει επεξεργασμένα απόβλητα απευθείας στη θάλασσα, αντί για το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για να περάσουν επιπλέον επεξεργασία στην Ψυττάλεια.

Ο υπουργός Ναυτιλιας κ.Πλακιωτάκης δεν έχει δώσει απάντηση στα ερωτήματα που θέτει η νέα έρευνα του in.gr με την οποία αποκαλύπτεται η περαιτερω υποβάθμιση της ζωής χιλιάδων κατοίκων σε Δραπετσώνα, Πειραιά και Κερατσίνι.

Από την πλευρά του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας θα γίνει ένσταση για την επικινδυνη αποφαση. Οι κατοικοι θα συνεχισουν να ζητουν τη μετεγκατάσταση της βιομηχανικης μονάδας με την ελπίδα να ακουστεί η φωνή τους ότι δεν μπορουν αλλο να ζουν με αυτή την κατάσταση μέσα στα σπίτια τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr