Η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλει ότι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), νοσοκομείων αναφοράς «περιστατικά κοροναϊού ύποπτα και διαγνωσμένα εξετάζονται στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με παραβάν και καρέκλες από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών».

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση κρούει η ΠΟΕΔΗΝ, που καταγγέλλει ότι στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), νοσοκομείων αναφοράς «περιστατικά κοροναϊού ύποπτα και διαγνωσμένα εξετάζονται στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με παραβάν και καρέκλες από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών».

«Ασθενείς με κοροναϊό δίπλα σε ασθενείς γενικών περιστατικών»

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επικαλούμενος μαρτυρίες εργαζομένων σε ΤΕΠ, «στο Αττικό Νοσοκομείο σε ημέρες εφημερίας εξετάζονται 700 με 1000 ασθενείς. Στα εξεταστήρια υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς στην αναμονή στους διαδρόμους. Τα περιστατικά κοροναϊού -ύποπτα και διαγνωσμένα- εξετάζονται δίπλα στον ίδιο διάδρομο σε εξεταστήρια που χωρίζονται με καρέκλες μεταλλικές από τα εξεταστήρια των γενικών περιστατικών.

Ο διάδρομος είναι γεμάτος ασθενείς. Ακριβώς μπροστά από τις καρέκλες ειναι τα εξεταστήρια για καρδιολογικά, παθολογικά,πνευμονολογικά, χειρουργικά περιστατικά. Στην είσοδο των τεπ χωρίζουν με νάιλον το χώρο για περιστατικά κοροναϊού και τα γενικά περιστατικά που περιμένουν δεκάδες στην αναμονή».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, έξω από τα ΤΕΠ, περιμένουν πολλά περιστατικά σε πολύ κοντινή απόσταση ύποπτα και γενικά. Ανάλογη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, επίσης νοσοκομείο αναφοράς κοροναϊού, όπου και εκεί τα εξεταστήρια περιστατικών κοροναϊού και τα εξεταστήρια για γενικά περιστατικά είναι στον ίδιο διάδρομο και τα χωρίζει ένα παραβάν εκλογικού κέντρου.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες

90 υγειονομικοί με κοροναϊό τον Αύγουστο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι υγειονομικοί που νόσησαν με κοροναϊό τον Αύγουστο, ανέβηκαν στους 90 καθώς προστέθηκαν μία μια καθαρίστρια στο Αγλαΐα Κυριακού που βρέθηκε θετική στον ιό 17/8,  και μια ειδικευόμενη γιατρό στο Νοσ. Αλεξάνδρας. Από αυτούς 62 είναι ασυμπτωματικοί.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr