Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεξικό, Περού, Χιλή και Βραζιλία : Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια κρούσματα

Μεξικό, Περού, Χιλή και Βραζιλία : Εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και εκατομμύρια κρούσματα

Μεξικό, Περού, Χιλή και Βραζιλία παραμένουν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές της πανδημίας του κοροναϊού στη Λατινική Αμερική καθώς εξακολουθούν να δέχονται βαρύ πλήγμα με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια κρούσματα.

Μεξικό, Περού, Χιλή και Βραζιλία παραμένουν οι θλιβεροί πρωταγωνιστές της πανδημίας του κοροναϊού στη Λατινική Αμερική καθώς εξακολουθούν να δέχονται βαρύ πλήγμα με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια κρούσματα.

Στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 320 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.541 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

(Φωτογραφία Reuters)

Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα των 227 εκατομμυρίων κατοίκων, που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων στον κόσμο, έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 60.800 νεκρούς επί συνόλου 563.705 περιπτώσεων μόλυνσης.

Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, αρμόδιος για τον συντονισμό των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, έχει τονίσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό στη χώρα μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεταξύ ομάδας 15 χωρών της Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό είναι η χώρα που κάνει τα λιγότερα τεστ: 7,96 ανά 100.000 κατοίκους.

Στο Περού

Στο Περού ξεπεράστηκε χθες Δευτέρα το ορόσημο των 600.000 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ωστόσο το υπουργείο Υγείας επισήμανε ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 βρίσκεται σε πτώση.

Η χώρα καταγράφει ως εδώ 600.438 κρούσματα (+6.122 από την προηγουμένη).

Αλλοι 150 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σημειώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων δυόμισι μηνών, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κοροναϊού στο κράτος των Ανδεων να φθάνει τους 27.813 νεκρούς.

(Φωτογραφία Reuters)

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που υφίσταται το τρίτο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, πίσω από τη Βραζιλία (115.309 θάνατοι) και το Μεξικό (60.480), σε απόλυτα μεγέθη.

Αλλά κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, είναι η χώρα που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα στην υποήπειρο, με 839 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αντιμέτωπη με την εξάπλωση της ασθένειας, η οποία απειλεί να οδηγήσει σε απόλυτο κορεσμό το σύστημα υγείας, η κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα επέβαλε εκ νέου περιορισμούς στις συναθροίσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου, 13 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε γεμάτη ντισκοτέκ στη Λίμα, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την αστυνομία που πήγε να επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα ένδεκα από τα δεκατρία θύματα διαπιστώθηκε μεταθανάτια ότι είχαν προσβληθεί από τον κοροναϊό – όπως και οι 15 από τους 23 ανθρώπους οι οποίοι συνελήφθησαν σε αυτήν την έφοδο.

Ο πρόεδρος Βισκάρα εξέφρασε τη θλίψη του για την τραγωδία και την «οργή» του για «την ανευθυνότητα» της διεύθυνσης αυτού του νυχτερινού κέντρου, η οποία διαφήμιζε τη γιορτή που οδήγησε στην τραγωδία μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στη Χιλή

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 64 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 1.903 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

(Φωτογραφία Reuters)

Ο απολογισμός της πανδημίας του κοροναϊού ως αυτό το στάδιο στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 10.916 νεκρούς επί συνόλου 399.568 περιπτώσεων μόλυνσης.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Χιλής, τα λεγόμενα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 16.188 περιπτώσεις.

Κατά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά 372.464 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Η Χιλή παραμένει σε «κατάσταση καταστροφής» που κηρύχθηκε μήνες πριν, ώστε οι αρχές να μπορούν να επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα, ανάμεσά τους την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και lockdown σε πόλεις ή περιοχές.

Ωστόσο, επικαλούμενη τη μείωση των κρουσμάτων κατά τόπους, η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα ήρε σταδιακά κάποια από τα μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να αναζωογονήσει την οικονομία.

Στη Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 565 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 17.078 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

(Φωτογραφία Reuters)

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, ο απολογισμός ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 115.309 νεκρούς επί συνόλου 3.622.861 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024